ikzoekbaas Ikzoekbaas Ikzoekbaas Mijn account Ikzoekbaas Happy Konijn Steun ons 0
ikzoekbaas Tips voor de baas

Happy Konijn

Een konijn in een mooi hok met lekker veel stro en alles erop en eraan. Wat is daar nu mis mee? Veel huisdierliefhebbers zijn zich van geen kwaad bewust, maar konijnen zijn echte groepsdieren die behoorlijk kunnen wegkwijnen als ze alleen moeten leven.

Wist je dat konijnen op de vierde plek staan van meest gehouden huisdieren in Nederland; er zijn er zo’n 1,2 miljoen van. Uit onderzoek blijkt echter dat veel eigenaren te weinig weten over de verzorging die konijnen nodig hebben. Het is zelfs zo dat 63% van de konijneigenaren aangeeft dat ze maar één konijn hebben.

Project Happy Konijn

De Dierenbescherming heeft samen Dibevo het Happy Konijn project ontwikkeld om in dierenwinkels de consument goed voor te lichten over het houden en verzorgen van konijnen. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt dit initiatief dat impulsaankopen van het populaire huisdier moet helpen voorkomen.


Waar vind ik Happy Konijn?

In vier winkels in Maastricht, Middelburg, Gouda en Waddinxveen is Happy Konijn gestart met een bijzonder winkelconcept, waarbij verkopers van konijnen niet alleen vertellen, maar ook laten zien hoe je het wél goed doet. Zij zijn voorbeeldfunctie voor andere dierenspeciaalzaken en tuincentra waar konijnen worden verkocht.

Het project start met het op kleine schaal ervaring opdoen met het winkelconcept Happy Konijn. Daarna is de ambitie om het concept uit te breiden en te verbreden naar een diervriendelijker productassortiment dat bijdraagt aan blije en meer gezonde konijnen in Nederland. Ofwel: een nieuwe manier van konijnen houden.

Happy Konijn poster