Tino
In het zonnetje

Tino

 • 12 februari 2021
 • Tino 10
 • Tino 8
 • Tino 4
 • Tino 9
 • Tino
 • Tino 6
 • Tino 2
 • 20220413 150747
1/8
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Hallootjes!!

  Ik ben nog een jong broekie hoor, nog geen 2 jaar op de klok. Helaas ben ik in het asiel terecht gekomen omdat binnen in huis een behoorlijke handvol was.

  Ik ben gewoon een actieve jongen die zichzelf graag bezig houdt als het voor mij niet ingevuld wordt. Je kan mij dus eigenlijk ook gerust creatief noemen. Bedenk jij het niet, dan bedenk ik het zelf wel. Makkelijk toch? Nou, dat bleek niet helemaal, want nu zit ik hier. Alleen..

  Zijn uw veters al goed stevig vast gestrikt? Wat dat is echt wat ik zoek ik hoor, iemand die goed stevig in zijn schoenen staat. Ik ben namelijk zo een 40 kilo enthousiasme aan de lijn en dat is soms te merken. Goed strak aantrekken dus, die veters. Ik ben eenmaal niet het type hond wat je op je sloffen uitlaat. Sterker nog, sloffen? Niets voor mij, als ik die dingen in huis vind, als jij even niet oplet, dan stap jij er de eerst volgende keer wat glibberig in. Dat er dan ook geen teen uit steekt kan ik niet beloven.

  Een bezig bijtje? Ja zo zou je me kunnen noemen. Maar als jij mij voldoende bezigheden in de vorm van beweging, training, hersenwerk en ontspanning biedt. Dan beloof ik jou dat ik wat vaker je sloffen met rust laat.

  Wisten jullie dat ik trouwens ontzettend goed kan luisteren? Ik had voordat ik hier kwam al een aantal commando’s geleerd. Die doe ik netjes hoor! Je mond valt er echt van open. Maar dat is echt kinderspel voor mij. Weet je wat ik lastiger vind? Gewoon mijn rust te leren pakken, en ontspannen wandelen aan de lijn. Maar ook als jij bijvoorbeeld thuis aan het werk achter de computer zit. Dat snap ik niet goed, waarom niet gewoon alle tijd en aandacht voor mij? Kortom ik moet gewoon echt nog wel leren dat ik naast een “aan-knop" ook een “uit-knop" heb.

  Mijn verzorgers denken dat ik het fijn zou vinden als men voldoende plaatst heeft buiten voor een extra rustige plek voor mij, ik denk hierbij aan een kennel, zodat ik tijdens jouw werkmomenten of jouw druk gevierde verjaardagen daar even mijn rust kan pakken.

  Ik kan trouwens ook in een zeer ruime bench slapen en daar mijn rust pakken. Ik zou het wel heel prettig vinden als mijn nieuwe mens even goed luistert hoe ze dit in de opvang aanpakken. Daar hebben ze mij namelijk geleerd hoe ik gerust de bench in stap zonder hier “ruzie" te maken met mijn mensen. In het verleden heb ik het naar de bench gaan ervaren als iets stoms. Maar stom is het allang niet meer hoor! Behalve als jij niet de regels volgt die mijn verzorgers adviseren. Dan kan ik het natuurlijk wel weer stom gaan vinden.

  Een lieve dames soortgenoot van mijn eigen grote lijkt me eventueel wel gezellig. Het is geen noodzaak hoor, ik ben tenslotte al 2 honden in 1. Aan mij kom je niets te kort. Dat beloof ik!

  Hey mens! Ben jij er klaar voor? Heb jij weer zin een leuke en sportieve uitdaging met daarbij een hoop humor? Kunnen de veters in jouw schoenen er nog even tegenaan, zodat jij voldoende de tijd hebt om mij op een positieve manier te leren dat wandelen ook ontspannen is? Ben jij eerlijk voor mij? Ga jij niet met alles de strijd aan en beheers jij de kunst van positieve hondentraining? Dan komen mijn verzorgers graag met jou in contact en zien zij graag een mail verschijnen via sdo@dierenbescherming.nl. Vermeld daarin uw woon, gezin en werksituatie misschien ontmoet ik jou dan snel!

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 12 februari 2021
  Aantal dagen in asiel 283 dagen
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Alleen bij vrouwtjes
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn In training
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Tino

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.