Moos

Moos

 • 20 augustus 2019
 • Moos 36
 • Moos 25
 • Moos 11
 • Moos 5
 • Moos 24
 • Moos 22
 • Moos 13
 • Moos 2
 • Moos 10
1/9
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Hey, Jij daar! Zie je mij? ik ben de nieuwe knapkop van onze opvang. Met mijn 3 jaar ben ik helaas in de opvang terecht gekomen vanwege immigratie van mijn vorige eigenaar. Natuurlijk is dat wel een beetje zuur, maar vol goede moed stroom ik, met wat hulp, in naar het volgende avontuur. Nee nee, mensendingen ik ben hierom echt niet boos. Had ik jullie al verteld? Mijn naam is gewoon Moos!

  Wat is het koud joh, jullie land. Ik kom namelijk van Ibiza, en dat is wel even schakelen kan ik je zeggen. Inmiddels ben ik wel al redelijk gewend hoor aan het Hollandse klimaat want ik ben hier alweer 1 jaar. Maar wat ik in deze korte tijd heb meegekregen is dat klagen over het weer in dit land erbij hoort. Dat klagen over het weer, heb ik al goed in de poten. Lekker vernederlands, zou je me kunnen noemen.

  Waar ze zeggen dat Ibiza een paradijs is, dan bedoelen ze dat voor mensendingen denk ik. Want mijn ervaring in dat zogenaamde paradijs was niet al te best. Ik zal je mijn leefomstandigheden daar besparen, daar lusten de honden namelijk geen brood van. “Hmm brood, heeft er iemand een plakje kaas voor mij erbij?” Oeps afgeleid, het woord en de geur van eten brengt mij altijd direct op andere gedachten. Mijn verzorgers zeggen dat dat niet zo erg is, sterker nog het zou mij helpen naast vervelende ervaringen met mensen, ook weer leuke ervaringen in mijn rugzak te stoppen. Ik moet ze gelijk geven, die mensendingen. In mijn rugzak heb ik afgelopen periode mooie ervaringen opgeslagen.

  Nadat mijn verzorgers mij even tot rust hebben laten komen en dik vrienden met mij hebben gemaakt vinden zij dat ik inmiddels toe ben aan een leuk nieuw mens die mij op een verantwoorde manier leert hoe ik om moet gaan met situaties waarbij nieuwe vreemde mensen, jouw visite, mijn huis betreden. Ik heb daarvoor een eigenaar nodig die de nodige hondentaal begrijp om goed te kunnen lezen en begrijpen. Ik spreek namelijk geen mensentaal, ik snap er gewoon nog geen bal van. Ik heb al laten zien dat ik best nieuwe mensen kan vertrouwen. Eenmaal in mijn wereld zal ik jou nooit meer wantrouwen en zijn bekende mensendingen mijn grootste vrienden.

  Weetje waar ik wel heel erg goed in ben? In hondentaal! Vanwege mijn achtergrond waar ik geleefd heb met meerdere (straat)honden heb ik goed geleerd me staande te houden tussen andere honden. Ik beheers de taal en het anticiperen daarop als geen ander. Misschien zou ik andere honden op dit gebied zelfs nog wel wat kunnen leren. anyway.. Een huishouden met een andere hond, een teefje of een stabiele reu (zo een macho vanuit zekerheid of onzekerheid zit ik niet zo op te wachten hoor, ik wil ze best wat leren maar niet ten koste van mijn eigen rust..) zie ik dan ook wel echt zitten.

  Ik ben trouwens wel een actief typje. Ik heb snelle benen en een behoorlijk jachtinstinct. Om deze reden vinden mijn verzorgers het verstandig als ik lekker aan de (lange)lijn blijf lopen. Als mijn instinct de kop op steekt dan werken plots mijn oren niet meer. ik zei al, ze zijn stuk die oren geef me een paar nieuwe. Zo schijnt het niet te werken. Een Lange lijn en lekkere rondes op de fiets voor de snelle strekkende meters will do the job! Naast beweging heb ik natuurlijk ook het nodige hersenwerk nodig waarbij ik lekker metaal wordt uitgedaagd. Want behalve snelle benen, heb ik ook een snelle kop. Rete slim ben ik te noemen, al zeg ik zelf.

  Ik kan trouwens ben een aantal uurtjes alleen thuis verblijven. Ik zou het wel redelijk en meer dan logisch vinden dat je maar daar in het begin wel even rustig de tijd voor geeft. Niemand springt direct graag in het diepe, toch?

  Ben jij een zelfverzekerde eigenaar die mij voor succes weet op te zetten. Woon jij in of langs gebieden waar ik in de natuur heerlijk mijn neus kan ophalen en vele kilometers kan maken? Dan zou ik jou graag willen uitnodigen mijn vertrouwen te komen winnen. Zie jij dat wel zitten? Wil jij net als ik niet direct over 1 nacht ijs, ben jij bereid mij een aantal keer te bezoeken om zo met behulp van mijn verzorgers hun taken over te nemen? Mail dan snel naar sdo@dierenbescherming.nl en laat ons kennismakingstraject vlug starten!

  Denk hierbij aan de woon, -werk situatie, ervaring, gezinssamenstelling, e.d. En vergeet uiteraard u telefoonnummer niet zodat ze contact met u kunnen opnemen.

  Kenmerken

  Dossiernummer 1141655
  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 20 augustus 2019
  Aantal dagen in asiel 124 dagen
  Plaatsbaar vanaf 12 december 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  sdo@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Moos

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.