Chiya

Chiya

 • Vrouwelijk
 • 14 april 2014
 • Chiya bew
 • Chiya bew2
 • Chiya SB
1/3
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Dit knappe hondje heet Chiya, een teef van 8 jaar oud. Chiya is een kruising tussen een Shiba Inu en een Corgi. Zij is helaas na herplaatsing terug bij ons in de opvang.

  Chiya is een heel lief en vrolijk hondje dat graag actief bezig is. Ze gaat graag mee wandelen en is dol op zwemmen, zodra ze water ziet moet je opletten dat ze er niet al in ligt. Ook speelt ze graag met de bal, ze vindt het geweldig om achter de bal aan te rennen en hem weer netjes bij je te brengen.

  Maar deze dame heeft ook een behoorlijk pittige kant. Zij weet heel goed wat ze wel en niet wil en vooral dit laatste maakt ze heel duidelijk. Chiya lijkt vooral veel Shiba Inu bloed te hebben en dit is duidelijk terug te zien in haar karakter en gedrag. Zij is zelfstandig van aard, actief en zeker geen volgzaam schoothondje. Ze is terughoudend naar mensen die ze niet (goed) kent en het kost veel tijd om haar vertrouwen te krijgen, of eigenlijk te verdienen. Zit Chiya in een stressvolle situatie of heeft ze het gevoel dat ze wordt gedwongen tot iets dat ze niet wil dan kan ze met agressie reageren. Heb je echter haar hartje gewonnen en ga je op de juiste manier met haar om dan heb je een gouden hondje.

  Voor Chiya zoeken wij een ervaren eigenaar die bekend is met de Shiba Inu, of eventueel andere oerrassen. Omdat ze gevoelig is voor stress is Chiya het beste op haar plek in een rustige, stabiele omgeving zonder kinderen of andere huisdieren. Ook plaatsen wij haar niet op een flat of appartement.

  Kan jij Chiya bieden wat ze nodig heeft en heb je ervaring met dit type honden? Reageer dan snel!

  Kenmerken

  Dossiernummer 1130699
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 14 april 2014
  Aantal dagen in asiel 107 dagen
  Plaatsbaar vanaf 28 juni 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Onbekend
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Onbekend
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Chiya

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.