hond hond hond hond
Doe een donatie

Meet Your Match

Wat verwacht jij van je nieuwe huisgenoot? Een poes die het liefst de hele dag op schoot ligt, of zoek je juist een kat die geniet van het buitenleven? Meet your Match ®Feline-ality™* brengt door middel van een adoptievragenformulier jouw levensstijl en wensen in kaart om te kijken welk type kat voor jou de perfecte match vormt.

Deze methode wordt al enige jaren in de Verenigde Staten gebruikt en biedt eindelijk inzicht in de persoonlijkheden van de katten die in een opvangcentrum verblijven. Net als in de Verenigde Staten zijn er ook in Nederland veel katten in de opvangcentra waarvan we geen achtergrond kennen. Door deze methode is het mogelijk de toekomstige eigenaren aan te geven wat ze van hun nieuwe kat kunnen verwachten en wat vooral het beste bij hen past. 

Meet your Match ®Feline-ality™ draagt bij aan het beter matchen van de kat en de nieuwe eigenaar, waardoor problemen zoals verkeerde verwachtingen, en het retour brengen van een kat naar het opvangcentrum, worden voorkomen.

Hoe werkt het?
In drie eenvoudige stappen vind je de kat die bij je past.

 

Er zijn negen typen die zijn onderverdeeld in hoofdcategorieën: groene katten zijn slim en avontuurlijk, oranje katten zijn de beste vrienden die je maar kunt hebben en de paarse katten zijn rustig, verlegen en zoeken veel genegenheid. Kijk hieronder voor de precieze omschrijving per type.

 
Nog niet alle dierenopvangcentra’s op Ik Zoek Baas werken met Meet Your Match. Wil je weten welke dit wel doen? Kijk dan in de adresgegevens van het dierenopvangcentrum.

* Meet your Match ®Feline-ality™ is ontwikkeld door de ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals), in Nederland voor het eerst toegepast in het opvangcentrum Louterbloemen in Dordrecht in samenwerking met Miranda Geerlings/4Cats.