ikzoekbaas Ikzoekbaas Ikzoekbaas Mijn account Ikzoekbaas Kittens Steun ons 0
ikzoekbaas Tips voor de baas

Kittens

Denk jij erover om een kitten of kittens aan te schaffen? Wat leuk! Een speelse kitten zorgt voor een boel levendigheid in huis, maar er zijn ook een aantal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Heb je genoeg ruimte voor een kitten? En wat heeft een kitten eigenlijk nodig? Is jouw huis al kittenproof?

Aanschaf

Overal op internet worden kittens aangeboden, maar is het nou verstandig om daar op in te gaan? Niet altijd, want je weet niet zeker waar deze kittens vandaan komen. Als je via de Dierenbescherming een kitten adopteert wordt je toekomstige huisdier volledig ingeënt, ontwormt, ontvlooit, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd. Allemaal belangrijke zaken waar je niet meer zelf aan hoeft te denken. Bovendien weet je dan zeker dat je goed zit. En kittens zijn ontzettend schattig, maar groeien al snel uit tot een volwassen kat. Heb je zin om daar ook
goed voor te zorgen?

Waar vind ik een kitten?
Voorbereiding

Voordat je een kitten in huis kunt halen moet je enkele dingen voorbereiden:
  • Aanschaf van een kleine krabpaal, een kattenbak met vulling en voldoende eet- en drinkbakjes.
  • Berg alle (losse) kabels op en leg breekbare objecten buiten bereik van kittens.
  • Planten kunnen giftig zijn voor kittens. Controleer dus goed of jouw planten kittenproof zijn.
  • Voor kittens bestaat speciaalvoer in de vorm van kittenbrokken. Hier zitten extra eiwitten en vetten in. Ideale bouwstoffen voor jouw huisdier!
  • Zorg voor voldoende speeltjes voor je kitten. Hier hoef je niet meteen veel geld voor uit te geven. Een combinatie van een wc-rolletje, een balletje, een speelmuis en een tunnel kan al voldoende zijn. Wissel de speeltjes tussendoor af en berg alles steeds goed op. Het is voor een kitten leuk om een speelmaatje te hebben van dezelfde leeftijd, dus denk er ook eens over na of je niet twee kittens wilt/kunt adopteren, in plaats van één.

Kittens via de Dierenbescherming
En tot slot, verdiep je eens in kattentaal voordat je een kitten adopteert. Laat je goed informeren bij het dierenasiel bij jou in de buurt. Veel plezier met je nieuwe huisgenootje(s)!

Meer informatie