hond hond hond hond
Doe een donatie
 

Steun ons

 

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt. Ze zijn verdwaald, gedumpt, of er kan door omstandigheden niet meer voor ze worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in asielen.

Deze opvang kost geld. De Dierenbescherming ontvangt géén overheidssubsidie. Om dieren te kunnen helpen, zijn we voor 100% afhankelijk van giften van mensen zoals u.

Door de financiële crisis komen dieren soms in slechtere conditie binnen bij onze asielen. Daaruit kunnen we afleiden dat veel baasjes niet meer in staat zijn om de (medische) zorg te bieden die een dier nodig heeft. Dierenartsen onderschrijven dat mensen steeds vaker uit financiële overwegingen afzien van een noodzakelijke behandeling van hun dier. De medische kosten zijn hoger en het dier heeft een langere herstelperiode. Helaas geldt: hoe langer een dier in het asiel verblijft, hoe moeilijker plaatsbaar hij is.

Dit doet de Dierenbescherming

  1. Extra campagnes vóór en ná de zomerperiode:
    Tijdens de zomerperiode melden zich nauwelijks nieuwe baasjes in de asielen. Daarom zetten we juist vóór en ná de zomervakantieperiode extra campagnes in om een fijn nieuw thuis te vinden.

  2. Voorlichting 'verantwoord huisdierbezit':
    Onze preventiemedewerkers merken dagelijks wat een verkeerde inschatting van de verzorging van dieren en de kosten daarvan in de praktijk voor ellende oplevert. Door voorlichting wijzen we er op dat huisdieren vaak meer geld kosten dan je denkt.

  3. Extra gastgezinnen:
    Om te voorkomen dat de asielen echt geen dieren in nood meer kunnen opvangen, zoeken we extra gastgezinnen en opvangadressen waar we in de steek gelaten dieren tijdens de drukke zomermaanden kunnen onderbrengen.