ikzoekbaas Ikzoekbaas Ikzoekbaas Mijn account Ikzoekbaas Help ons redden Steun ons 0
ikzoekbaas Help ons redden

Help ons redden

Toen Binck werd gevonden was hij vel over been. Het eerste wat opviel was dat hij vol kale plekken zat en last van jeuk had. Dat het hier niet ging om moedwillige verwaarlozing, was al snel duidelijk. De eigenaar was dol op Binck, maar had dusdanige privéproblemen dat ze hem niet de zorg kon bieden die hij nodig had.

Hartverscheurend afscheid

Hoewel de vrouw het graag anders had gezien, vond ze het toch een goed idee als de Dierenbescherming een nieuwe baas voor hem zocht. De dag dat hij werd opgehaald door de dierenambulance om naar het asiel te worden overgebracht was hartverscheurend.

Intensieve zorg voor Binck

Onze collega’s in de dierenopvang ontfermden zich over Binck. Er volgden maanden vol intensieve, liefdevolle zorg. Elke dag werden Bincks ontstekingen verzorgd en kreeg hij balsem op zijn kapotte ellebogen. Hij werd gewassen met medicinale shampoo en kreeg speciaal eten vanwege een voedselallergie. Door de allergie had hij die helse jeuk en was hij zo uitgemergeld. Gelukkig werd Binck snel geadopteerd door lieve mensen.


Noodhulp voor dieren

In ons land zijn we eraan gewend dat er noodhulp voor dieren is. Zo staan onze inspecteurs, medewerkers en vrijwilligers dag en nacht bij de dierenambulances en in de dierenasielen klaar om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Verleden jaar voerden onze inspecteurs ruim 13.000 inspecties uit, zijn er 25.000 asieldieren opgevangen en reden onze dierenambulances 70.000 keer uit. Je zou misschien verwachten dat wij subsidie ontvangen om dit werk te doen. Maar dat is niet zo. De Dierenbescherming is afhankelijk van leden, giften en donaties. Dieren in nood kunnen dus niet zonder jou. Help ons redden!