Jip

Jip

 • 5 juni 2018
 • 17965 Jip
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Jip is een knap hangoorkonijn in zwart wit. Het is een meisje (voedster) met geboortedatum: 05-06-2018. Jaren gelukkig samengewoond met een stoere konijnenman maar helaas deed zijn overlijden alles veranderen. Wat zou ze graag terug naar de fijne jaren van weleer. De opdracht is duidelijk: levensgeluk voor Jip!

  Het is wel een stevig konijn, niet alleen in postuur ook wel (een beetje) in gedrag. Zo'n dame die de broek aan heeft, u kent ze wel die types. 'Kom Piet, we gaan!' en dan volgt Piet gewoon. Zijn beloning is samen gezellig in het zonnetje zitten, ieder knabbelend aan een worteltje. Voor Jip geen hokjesverblijf, tijdelijk zoals nu is tot daar aan toe maar doe haar een lol en geef haar grond onder de voeten, ruimte om te rennen. En vooral te graven want dat is toch wel haar hobby. Heel natuurlijk gedrag en ach, het helpt vast voor een gezonde bodem. Iets met gratis omwoelmogelijkheden.

  Ze doet het prima met Selective brokjes, al lust ze ook eigen merk gezonde biks in combinatie met een worteltje of droog stukje brood. In het asiel heeft ze ook bladgroente leren kennen en waarderen. Water wil ze graag in een bakje maar er hangt ook een waterflesje zodat ze kan kiezen. Natuurlijk vers hooi voor een goede darmwerking. Met het eten geven niet schrikken, Jip kan wat sterk naar voren komen. Het escaleert niet tot bijten maar om problemen te voorkomen geven we gewoon een plukje hooi wat verder weg bij het voerbakje zodat er zonder problemen gevoerd kan worden. Aaien vindt ze zeker prettig, mits ze eerst even mag snuffelen (kennismaken). Oppakken is niet haar hobby maar ook dat is heel natuurlijk gedrag voor konijnen.

  Heeft u een grote meneer die een maatje zoekt? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 5 juni 2018
  Plaatsbaar vanaf 21 januari 2023
  Kan bij kinderen Vanaf 6 jaar
  Moet bij soortgenoten Ja
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Vacht Buitenvacht
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  info@schuthok.nl

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Jip

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.