Douwe

Douwe

 • Mannelijk
 • 1 augustus 2021
 • Douwe nieuw4
 • Douwe nieuw1
 • Douwe nieuw2
 • Douwe nieuw3
 • Douwe nieuw5
1/5
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Douwe is een rood-witte gecastreerde kater van ongeveer 9 maandjes oud. Deze jongeman is in eerste instantie gevonden met een wond aan zijn pootje en vond een heel fijn huisje waar hij al zijn energie kwijt kon maar helaas besloot hij na enige tijd de al aanwezige kat het huis, en de tuin, uit te jagen. Met veel verdriet is hij bij ons terug gebracht. Met de hond des huizes had Douwe geen problemen maar dit is dan ook een rustige hond die respectvol is naar katten toe.

  Wanneer je kennis komt maken met hem zijn er 2 mogelijkheden: Douwe ligt heel schattig op zijn krabpaal en knijpt nog eens met zijn oogjes óf hij ligt al voor de deur te loeren waardoor je alleen 2 voetjes en oogjes bij het raam ziet. Eenmaal binnen doet Douwe eigenlijk alles wat niet wenselijk is: happen in je handen, met zijn pootjes je arm pakken om te vechten en je uitdagen om te " vechten" . Dit klinkt niet erg aantrekkelijk voor de meeste mensen en hierdoor is Douwe ook zeker geen beginners kat maar met de juiste begeleiding kan dit gedrag absoluut verminderen en zelfs misschien verdwijnen. Hij is onze kleine wolf in schaapskleren: super schattig om te zien en nog aandoenlijker om te horen met zijn luide knor en grappige geluidjes maar ondertussen zich gedragen als een onopgevoede puber.

  Voerbakjes vliegen door zijn verblijf, zijn speeltunneltje staat regelmatig rechtop, de kattenbak een halve meter verplaatst om nog maar te zwijgen over zijn waterbakje. Ja hij amuseert zich kostelijk maar het mag duidelijk zijn dat de ruimte die wij hem kunnen bieden veel te klein is. Het resultaat is dan een zeer gefrustreerd jong katertje met opgekropte energie. Spelen met een speelhengel vindt hij fantastisch want Douwe is een jager. Pas als hij écht moe wordt laat hij zich aaien zonder meteen te happen maar ja eer dat Douwe moe is ...

  Wat heeft Douwe nodig? Een ruim huis met tuin waar hij al zijn energie kwijt kan, een baasje die consequent is en niet schrikt of in discussie met hem gaat wanneer hij in je handen hapt of ze vast pakt met zijn pootjes maar het juist probeert te voorkomen, maar vooral een baasje die begrijpt dat Douwe in deze fase niet zit te wachten op een knuffel sessie. Het knuffelen komt later wel.

  Denk jij dat je hem kunt bieden wat hij nodig heeft? Wonen of komen er bij jou geen jonge kindjes over de vloer? Stuur dan snel een mail met zoveel mogelijk informatie over jezelf, gezinssamenstelling (inclusief leeftijden), werksituatie, woonsituatie, woonplaats, telefoonnummer, ervaring en wensen naar doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl. Wie weet kunnen wij een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en laat onze boef jou zien dat hij echt wel leuk is maar begeleiding nodig heeft.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 1 augustus 2021
  Plaatsbaar vanaf 17 mei 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Douwe

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.