Teigetje
In het zonnetje

Teigetje

 • Vrouwelijk
 • 6 oktober 2017
 • Teigetje
 • Teigetje
1/2

Zelfstandige dame zoekt fijn thuis met tuin

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Teigetje van 4,5 jaar oud kwam terug naar onze opvang nadat haar eigenaresse kwam te overlijden.

  In hun vorige thuis leefde ze voornamelijk buiten. Daar lag ze graag in het zonnetje en trok veel haar eigen plan. Teigetje liet zich wel aaien door haar vaste baasje, maar is erg angstig naar vreemde/nieuwe mensen toe. Ze is niet agressief ingesteld, maar heeft veel tijd nodig om te wennen. Drukte en harde geluiden zijn aan haar niet besteed, om die reden plaatsen we haar niet bij jonge kinderen.

  Hier in de opvang is Teigetje nog altijd erg op haar hoede, ze 'leeft' vooral 's nachts. We verwachten dat wanneer ze eenmaal gewend is in haar nieuwe thuis ze zich terug zal gaan hechten aan haar baasje, maar dat ze wel altijd een wat meer schuchter poesje zal blijven.

  We zoeken voor deze schoonheid een thuis waar ze op haar eigen tempo mag wennen. Ervaring met angstige katten is een pré! Teigetje woonde in het verleden samen met een andere poes - waarmee ze van kitten af aan is opgegroeid. Ze was hier echter niet erg aan gehecht. Een andere kat in haar nieuwe thuis is dan ook geen vereiste, maar zal mogelijk wel goed kunnengaan.

  We gunnen haar zo dit veilige plekje waar ze zich weer op haar gemak zal voelen. Denk je dit haar te kunnen bieden? Dan horen we graag van je!

  Wegens oud letsel is Teigetje gedeeltelijk blind in haar rechter oog. Ze is gewend veel buiten te komen, maar zelfstandig bij een drukke weg rondlopen lijkt ons niet verstandig voor haar. De voorkeur heeft een huis met tuin waar ze niet uit kan/groot balkon/afgelegen huis waar ze veilig naar buiten kan.

  Kenmerken

  Dossiernummer 1055366
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 6 oktober 2017
  Aantal dagen in asiel 141 dagen
  Plaatsbaar vanaf 8 april 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Onbekend
  Speciale zorg Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Teigetje

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.