Chester
In het zonnetje

Chester

 • Mannelijk
 • 3 juni 2019
 • Chester11
 • Chester10
 • Chester8
 • Chester4
1/4
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Dit is mooie en stoere Chester van drie jaar oud! Chester heeft al veel meegemaakt en dat heeft helaas zijn sporen nagelaten... Bijna twee jaar geleden kwam hij bij ons in de opvang terecht, samen met tientallen andere katten die met elkaar in en om een bedrijfsloods woonden. Het enige menselijke contact dat deze katten hadden, was met de eigenaar van de loods die hen eten gaf, maar door de hoeveelheid katten was er geen tijd om ze allemaal (goed) te socialiseren. Ook waren veel kittens ziek, de situatie was letterlijk en figuurlijk niet gezond voor de dieren.
  Gedurende een aantal maanden in de zomer van 2019 werden (bijna) alle katten uit deze situatie gered en kwam ook Chester als jong katertje bij ons binnen. Hij vond gelukkig redelijk snel een thuis, maar Chester is weer terug en dat heeft een duidelijke reden. Chester bleek namelijk een schuwe en schrikachtige kater te zijn geworden die erg onvoorspelbaar en fel kon zijn. Hij vindt het fijn om met je te kroelen, maar kan uit het niets omslaan en zelfs bijten. Ook als er geen contact plaatsvindt tussen jou en Chester, kan hij naar je toekomen en uitvallen.

  Nu Chester alweer geruime tijd bij ons woont, hebben we hem zien veranderen van een teruggetrokken kater die niet aan te halen was tot een kater die volledig op zijn gemak bij ons is en bij je op schoot springt. Heel fel is Chester bij ons nog niet vaak geweest, maar we weten natuurlijk niet of dat ook bij een toekomstige baas zo zal blijven.
  Naar de reden van Chesters gedrag bij zijn vorige baas, kunnen we alleen maar raden, maar Chester heeft natuurlijk een hele slechte start gehad. Hij is nauwelijks gesocialiseerd en heeft dus ook niet geleerd wat zijn grenzen zijn (lichamelijk heeft hij er wellicht zijn chronisch tranende ogen aan overgehouden). De gedragstherapeut die werd ingeschakeld door Chesters vorige eigenaar, gaf aan dat Chester een trauma heeft en zich dominant voelde over zijn bazin en haar opeiste. Negeerde zij Chester, dan betekende dat voor hem: de aanval inzetten. Vreemd genoeg verliep het contact met de mannelijke baas van Chester een stuk beter.
  Wat we voor Chester zoeken is in de eerste plaats natuurlijk een baas die overweg kan met het wispelturige karakter van deze mooie vent. Bij ons zit Chester goed in zijn vel en is hij aanhankelijk, maar we weten niet of dat elders zo blijft. Een rustige omgeving zal Chester sowieso goeddoen. Een optie is een plek waar Chester buiten zijn gang mag gaan, bijvoorbeeld op een boerderij of soortgelijke plek, maar waar hij wel een warme slaapplek heeft en veel aandacht krijgt, want daar heeft Chester toch behoefte aan. We zoeken dus een bijzondere plek voor een bijzondere kater!

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 3 juni 2019
  Plaatsbaar vanaf 20 maart 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Chester

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.