Chewie en Uki
In het zonnetje

Chewie en Uki

 • Onbekend
 • 12 november 2015
 • Collage 2022 05 10 22 51 16
 • Collage 2022 05 10 22 47 55
 • Chewie10
 • Uki2
1/4
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Soms ontstaat er in de opvang een vriendschap tussen twee katten, die afzonderlijk van elkaar bij ons binnenkomen. En in dit geval is het een vriendschap die we niet zagen aankomen, maar wat heeft het kater Chewie goed gedaan!
  De ruim zes jaar oude Chewie woont al sinds oktober van het vorige jaar bij ons. Hij kan heel lief en aanhankelijk zijn, maar heeft ook een andere kant. Een hele felle kant en dat is ook de reden dat er afstand is gedaan van Chewie. Zijn vorige baasjes zijn, sinds het gedrag van Chewie een aantal jaar geleden veranderde, niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel ondernomen om Chewie rustiger te krijgen, maar helaas zonder resultaat. Chewie kent zijn grenzen niet altijd en kan flink uithalen, iets dat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald. Bij ons heeft Chewie ook al flink uitgehaald naar mensen, maar zijn hele extreme kant hebben we nog niet gezien.
  In eerste instantie leek Chewie niet blij te worden van de andere katten in zijn kamer, maar dat gaat steeds beter. Zeker toen de anderhalf jaar oude poes Uki erbij kwam, Chewie is dól op haar. Hij zoekt Uki steeds op en omdat we hebben gemerkt dat Chewie (positief) is veranderd sinds hij Uki heeft ontmoet, willen we hen graag samen plaatsen. Uki is het tegenovergestelde van Chewie: heel aanhankelijk, vriendelijk en sociaal en ze staat maar wát graag in het middelpunt van de belangstelling. Daarnaast is Uki ondernemend en nieuwsgierig en we verwachten dat ze na een tijdje graag buiten op avontuur gaat.
  Dat Chewie relaxter en vriendelijker is geworden nu hij Uki kent, wil uiteraard niet zeggen dat hij zijn felle kant niet meer zal laten zien. Chewie blijft een eigenzinnige kater die onvoorspelbaar kan zijn en fel uit de hoek kan komen. We zoeken dus in de eerste plaats iemand die om kan gaan met het karakter van Chewie, zijn gedrag accepteert en hem goed kan 'lezen'. Is dat voor jou niet bezwaarlijk, wil je langzitter Chewie een kans geven én wil je zijn vriendin Uki ook adopteren? Neem dan snel contact met ons op voor een kennismaking!

  Kenmerken

  Geslacht Onbekend
  Leeftijd 12 november 2015
  Aantal dagen in asiel 201 dagen
  Plaatsbaar vanaf 30 oktober 2021
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op