Nozz
Nieuw in het asiel

Nozz

 • 6 december 2021
 • 18057 Nozz
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Nozz is een knappe cypers witte gecastreerde kater met geschatte geboortedatum: 06-12-2021. Het heeft even geduurd voor we nader konden bekijken of het een poesje of een katertje is. Zeker de eerste dagen vond hij het absoluut geen pas geven om zo intiem met elkaar te zijn. Ach geef hem eens ongelijk, het is ook spannend zo in een onbekende omgeving. Als gevonden in het asiel gekomen, geen eigenaar gemeld en nu... nu is het tijd voor een nieuwe toekomst.

  Wat is hij veranderd! Op dit moment is hij aan het wennen in de open kattenkamer. Met kennismaken eerst even voorzichtig snuffelen maar al snel krijg je kopjes en mag je aaien. Linkerzij, rechterzij, wat een feestje. Toch zit er een maar aan dit positieve verhaal: Nozz kan erg in de stress raken als hij het gevoel van controle kwijt is, bijvoorbeeld met optillen, in een mandje doen, bij de dierenarts enz. En die stress uit zich dan in een soort van ontploffing. Iets met een kat in het nauw. Hij heeft dan ook echt tijd nodig om weer in balans te komen. Misschien omdat hij in zijn verleden minder prettige ervaringen heeft gehad maar ook een onvoorspelbare omgeving wil nog weleens de oorzaak zijn van dit gedrag. Moeilijk om iets over te zeggen zonder voorgeschiedenis, zeker wel iets om rekening mee te houden. De ervaring leert dat met rust en voorspelbaarheid het gedrag steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

  Om die reden zijn we voor Nozz op zoek naar een niet al te drukke omgeving. Soortgenoten lijken geen probleem, een juiste match is wel belangrijk. Een gezin met kindjes doen we liever niet, graag een (jong) volwassen omgeving. Of hij kan samenwonen met een hond is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk en fan van gewoon gezonde kattenbrokjes met dagelijks een beetje zacht. Als hij goed gewend is aan een nieuwe omgeving en zijn nieuwe mensen wil hij vast lekker naar buiten; eerst bouwen aan goed teamwork, daarna buitenspelen.

  Heeft u wat tijd, ruimte en begrip in de aanbieding? Kom kennismaken met de knapperd, u bent welkom! We werken op afspraak.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 6 december 2021
  Plaatsbaar vanaf 26 mei 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  info@schuthok.nl

  info@schuthok.nl

Deel profiel van Nozz

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.