Fergus
In het zonnetje

Fergus

 • 1 mei 2021
 • Fergus 3
 • Fergus4
 • Fergus6
1/3

Schuw ventje doet zijn best

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  He, halo daar,

  Mijn naam is Fergus, en ik ben op zo'n twee jaar geschat.

  Ik ben mijn leven begonnen in een park. Daar woonde ik met nog meer katten, maar echt grote mensen vrienden zijn we nooit geweest. Omdat ze meer voor mij wilde dan een leven op straat werd besloten dat het tijd was voor mij om de warmte van een eigen huisje te kennen en ik mocht naar het Kerbert toe.

  Dat was wel even spannend hoor! Eerst bijna geen mensen, en nu had iedere dag van die malle wezens over de vloer. Ik verstopte mij dan ook meteen als ze eraan kwamen. Maar toen kreeg ik een vriendin hier. Zij leerde mij dat mensen zo slecht nog niet zijn. Ze begon zelfs te spinnen als ze kwamen. Ik vond dat wel gek, maar besloot toch ook maar eens op onderzoek te gaan. En weet u? Mensen zijn zo slecht nog niet hoor. Ze geven me twee keer per dag mijn lievelings eten, ze komen met me spelen, en soms komt er ook iemand die ons uit een spannend boek voorleest.

  Dus ik heb besloten dat ik maar eens verder onderzoek moet gaan doen. Ik ga iedere ochtend en middag eens kijken waar mijn eten nou precies vandaan komt. Dan ga ik in de keuken eens even kijken hoe ze dat doen, en als het me te lang duurt, dan vertel ik wel even hoe het sneller kan. Het is namelijk zo dat je met die mensen moet praten, anders begrijpen ze je niet. Dan moet ik ze ook nog vertellen waar ik wil dat ze mijn bakje neerzetten, en als ze niet opschieten dan begin ik vast met eten, zelfs als ze het bakje nog vast hebben. Tja, een beetje tempo mag hier af en toe wel hoor ;)

  Ik heb nu ook voor het eerst aan één van die malle dingen die ze vingers noemen geroken. Geen idee wat ze willen dat ik hiermee doe, maar voor nu laat ik dat maar even zitten. Ik schrik nog wel snel van veel dingen, dus kinderen is voor mij geen goed idee. Ik zit hier graag buiten, dus een tuin is voor mij wel een must. En nu komt het mooie, ik heb een nieuwe beste vriend! Hij heet Ventje en we vinden elkaar echt heel aardig. Dus we mogen samen weg, maar ik zou het ook heel leuk vinden om bij een lief nieuw vriendje of vriendinnetje te mogen wonen.

  Omdat alles toch nog wel heel spannend is, wil ik in het begin wel heel graag een eigen kamer, zodat ik vanuit daar de rest van het huis langzaam kan gaan verkennen. Wilt u mij een huisje bieden? Die kachel in de winter vind ik ook wel heel fijn, en ik hoop zo dat ik bij u mag gaan onderzoeken of we wellicht nog meer leuke dingen samen kunnen gaan doen.

  Denkt u dat u Fergus een fijn thuis kunt bieden? Dan plannen wij graag een kennismaking met u in!
  Hiervoor kunt u een mailtje met uitgebreide informatie over uw gezinssamenstelling, woonsituatie en eerdere ervaring met katten sturen naar kerbert@dierenbescherming.nl of het adoptieformulier onderaan deze pagina invullen en verzenden.


  Let op: Voor de rust van onze katten werken wij uitsluitend op afspraak. Zomaar langskomen is helaas niet mogelijk.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 1 mei 2021
  Aantal dagen in asiel 69 dagen
  Plaatsbaar vanaf 5 april 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Onbekend
  Boerderijkat Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Wij zijn maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar.

  Vul voor de adoptie van katten op Ik Zoek Baas ons formulier in.

  Naar het adoptieformulier

  kerbert@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Fergus

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.