Sam

Sam

 • 18 november 2014
 • Sam9
 • Sam7
 • Sam4
 • Sam6
 • Sam8
1/6

Sam is verhuisd naar Dierentehuis Alkmaar. Heeft u interesse in Sam? Mail dan naar dierentehuisalkmaar@dierenbescherming.nl

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Kennen jullie Sam nog? In november 2022 is hij als afstandskat binnen gekomen, nadat zijn eigenaar was overleden. Het heeft toen een tijdje geduurd voordat Sam hiervan is bekomen. Eind januari had hij een succesvolle kennismaking en is hij verhuisd naar zijn nieuwe huisje. Dit verliep de eerste drie weken goed, maar helaas ging het mis.

  Sam heeft een ontzettend verdrietig verhaal te vertellen. In november 2022 is hij bij ons terecht gekomen nadat zijn alles, zijn liefde, zijn baasje was overleden. Sam bleef in een leeg huis achter en kreeg eten van familie, maar Sam wilde niemand in zijn buurt hebben. Begin februari is Sam verhuisd naar zijn nieuwe huisje en dat verliep eerst goed. Ze konden hem aaien en zelfs al borstelen. Helaas heeft Sam toch laten zien dat hij wat pittiger is dan ze verwacht hadden. Hij heeft behoorlijk uitgehaald en het vertrouwen bij de nieuwe eigenaar was toen helaas weg.

  Sam heeft een gebruiksaanwijzing en heeft tijd nodig om zich aan te passen. Hij kijkt in het begin de kat uit de boom, maar als hij je eenmaal vertrouwd, komt hij steeds dichterbij en laat hij meer toe. Op dit moment komt Sam al veel kopjes geven en vindt hij het heerlijk om geaaid te worden. Hij blijft het liefst de hele dag bij je in de buurt.

  Sam zit momenteel op de gedragsmedicatie Prozac. Hij krijgt dit omdat hij in de opvang stress ervaart en dit helpt om hem een beetje te kalmeren.

  Voor Sam zoeken wij een rustig huisje waar hij alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en alles op zijn tempo kan gaan, bijvoorbeeld een boerderij. Wij plaatsen Sam niet bij kinderen of honden.

  Heeft u alle tijd, liefde en geduld om met Sam aan de slag te gaan? Neem dan gauw contact met ons op!

  Kennismaken en adoptie:

  We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:
  - De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
  - De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
  - Werksituatie/werktijden
  - Eventuele ervaring met katten
  - Eventuele andere aanwezige huisdieren

  Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl

  Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

  Ik ben een Kameraad

  Kenmerken

  Dossiernummer 1141592
  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 18 november 2014
  Aantal dagen in asiel 92 dagen
  Plaatsbaar vanaf 7 maart 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  sdo@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Sam

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.