Ot & Siem
Gereserveerd

Ot & Siem

 • 1 december 2012
 • Siem2
 • Ot2
 • Siem3
 • Ot1
 • 20221208 161150
 • Ot en Siem
 • Ot2
1/7
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Deze twee lieve, aandoenlijke oudere katten heten Ot & Siem. Hopelijk volgt er gauw een betere foto van het stel, maar wij willen ze graag alvast even aan jullie voorstellen.

  Vanwege het overlijden van hun eigenaar zijn deze pechvogels bij ons in het asiel terecht gekomen. Wij hopen nu gauw een fijn nieuw huisje voor ze samen te kunnen gaan vinden.

  Heel veel informatie over Ot & Siem hun verleden hebben wij helaas niet kunnen krijgen. Wel weten wij dat Ot & Siem rond de 12 jaar oud zijn. En de afgelopen maanden veel al buiten hebben moeten leven. Gelukkig hadden zij wel een schuur waar zij zich konden terug trekken. Maar ideaal was het natuurlijk niet. Ot & Siem zijn altijd samen geweest en wij hopen dan ook een huis voor ze te vinden waar zij ook samen naar toe mogen verhuizen.

  Ot is de cyperse kater en Siem de cypers/rood/witte poes. Beide kijken op het begin even de kat uit de boom en hebben wat meer tijd nodig om te wennen. Maar allebei hebben zij een heel zacht karakter. Het zijn hele lieve katten, die helaas een hoop hebben meegemaakt de afgelopen periode. Wij zoeken dan ook een rustig huishouden voor ze. Waar ze alle tijd krijgen om bij te komen en waar er geen druk op ze word gezet. Een hoop liefde en lekker eten, daarmee kom je al heel ver met ze.

  Siem haar gebit was heel erg slecht en deze hebben wij dan ook moeten laten schoonmaken. Daarbij zijn er ook wat tandjes en kiezen verwijderd. Maar daar heeft zij gelukkig verder geen last meer van hoor! Verder hebben wij bij beide katten een uitgebreide senioren check gedaan en zijn er gelukkig geen verdere bijzonderheden uitgekomen.

  Ot & Siem zijn andere katten gewend geweest en delen hier ook het verblijf met twee oudere katten. Dit verloopt allemaal rustig. Zij zouden dus prima in een huishouden geplaatst kunnen worden waar al een of meerdere katten aanwezig zijn. Wel gaat de voorkeur uit dan naar andere oudere katten. Honden zijn ze niet gewend. Wij plaatsen Ot & Siem niet bij (kleine) kinderen in huis.

  Aangezien Ot & Siem altijd gewend waren om buiten te komen, zullen zij het prettig vinden om deze mogelijkheid bij hun nieuwe huis ook weer te krijgen. Maar aangezien ze al wat ouder zijn, merken wij dat ze hier nu ook veel binnen verblijven. Daarom denken wij dat zij eventueel ook voldoende hebben aan een ruim, afgesloten balkon/dakterras.

  Heeft u een plekje vrij voor dit schattige stel? Neem dan gauw contact met ons op.

  Kennismaken en adoptie:
  We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:
  - De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
  - De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
  - Werksituatie/werktijden
  - Eventuele ervaring met katten
  - Eventuele andere aanwezige huisdieren

  Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl

  Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

  Kenmerken

  Geslacht Onbekend
  Geboortedatum 1 december 2012
  Aantal dagen in asiel 58 dagen
  Plaatsbaar vanaf 17 december 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Ja
  Beschikbaarheid Gereserveerd
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Ot & Siem

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.