Lucifer

Lucifer

 • 15 april 2021
 • 17905 Lucifer1
 • 17905 Lucifer2
 • 17905 Lucifer
1/3
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  UPDATE: we gaan even iets rectificeren. In onderstaande tekst staat dat ze goed met soortgenoten overweg kan en dat leek ook zo de eerste dagen. Daarna sloeg ongenadig de vlam in de pan en ja, de ruziezoeker was Lucifer. Nu kan het altijd zo zijn dat je iemand niet mag, dat geldt ook voor katten, maar in een andere kattenkamer gaat het ook niet goed. Dus helaas, Lucifer zoekt een woning voor haar alleen zonder andere katten!

  Lucifer is een prachtig zwart wit katje, een gecastreerd poesje met geboortedatum: 15-04-2021. Het katje is in het asiel gekomen door een combinatie van factoren, iets wat ook weerslag heeft in het gedrag. We gaan ons best doen om het duidelijk uit te leggen...

  Laten we beginnen met te vertellen dat Lucifer netjes overweg kan met soortgenoten. Voorheen leefde ze samen met haar mama, nu beweegt ze zich opgewekt in de kattenkamer, vindt neusje aan neusje wel spannend maar zoekt conflicten niet op. In het contact met mensen zie je dat ze zich snel onveilig voelt. Ze wil wel contact en even een kriebeltje op het hoofdje mag (niet altijd, vaak wel) maar iets verder aaien levert een schrikreactie op, terugtrekken en het optillen van een pootje. Of zoals de eigenaar vertelde: 'heel wispelturig, kan uithalen uit het niets'. Op zich geeft ze wel signalen, alleen gaat het soms heel snel waardoor het lastig is om het op tijd te zien, dat klopt.

  De aanwijzing dat Lucifer bij het voorbij lopen flink uit kan halen naar bewegende delen zoals je benen kan verklaart worden door misplaatst jachtgedrag. Hiervoor zou de oplossing kunnen liggen in het invullen van de natuurlijke behoefte om te jagen. Nee, u hoeft geen bataljon muisjes uit te nodigen maar het is goed mogelijk dat ze gelukkiger wordt als ze regelmatig naar buiten mag. Plus samen spelen met een hengeltje waarna het spel wordt afgesloten met succes door haar het speeltje 'te laten vangen'. Lucifer woonde tot voor kort in een appartement zonder buitenspeelmogelijkheden maar ook met beperkte toegang tot vrij uitzicht waardoor ze een groot deel van prikkels gemist heeft. Zoals het vanachter het raam loeren op voorbijvliegende vogels, een schijngevecht met een vliegje, dagelijkse bezigheden die niets doen met het bereiken van de wereldvrede maar wel een prettige invulling zijn van de dag en dus zorgen voor een algemeen welbevinden. Keurig zindelijk, kattenbak met overkap gewend. Niet gewend aan samenleven met een hond.

  Vanuit deze hoeveelheid aan informatie is het allereerst belangrijk dat Lucifer zich veilig gaat voelen, niet verplicht wordt tot geaaid worden, nee rust en voorspelbaarheid. Hierdoor zal ze meer ontspannen en stapje voor stapje ander gedrag laten zien. Naast rust en voorspelbaarheid zijn vaste speelmomenten ook heel belangrijk. Niet met handen maar met een speeltje, het genoemde hengeltje is een prima voorbeeld. Denk ook eens aan de voerpuzzel als variant op het gewone gevulde voerbakje. Eenmaal gewend wil ze graag snuffelen aan het buitenleven, eerst in de tuin, daarna misschien over de schutting bij de buren gluren. Heeft u een gezellig druk huishouden met wellicht ook kinderen? We gunnen iedereen van harte de aanwezigheid van een katje maar dan is Lucifer helaas geen goed idee. Iets met rust en regelmaat weet u nog?

  Gaat het met deze aanwijzingen altijd goed? In de praktijk zul je samen moeten leren wat werkt en wat niet. Is dat de moeite waard? Zonder twijfel JA. Is het u opgevallen dat Lucifer de prachtigste gele ogen heeft, grappig en intelligent is, aanwezig, zoekt contact, is speels. Genoeg aanbevelingen om kennis te komen maken? U bent welkom! We werken op afspraak.

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 15 april 2021
  Plaatsbaar vanaf 30 november 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Ja
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  info@schuthok.nl

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Lucifer

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.