Xiu
In het zonnetje

Xiu

 • 1 april 2021
 • Xiu2
 • 20220921 095714
 • Xiu1
 • Xiu
1/4
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Mogen wij jullie aandacht voor Xiu?

  Xiu zit nu alweer veel te lang bij ons in de opvang. Zij is namelijk in september 2022 bij ons binnen gekomen. En tot op heden hebben wij geen enkele reactie van geïnteresseerde in haar ontvangen. Is er dan niemand die haar een kans wilt geven?

  Xiu werd vorig jaar samen met haar vier kittens gevangen op straat. Xiu kreeg van buurtbewoners te eten maar niemand was haar eigenaar. Een van haar kittens was er medisch zo slecht aan toe, dat die het helaas niet gered heeft. Gelukkig hebben Xiu en haar drie andere kittens het wel gered.

  Op het begin heeft Xiu samen met haar kittens bij een van onze gastgezinnen doorgebracht. Daar is Xiu op het begin nog erg ziek geworden, waarschijnlijk door alle stress die zij heeft moeten ervaren. Maar gelukkig was zij snel weer opgeknapt.

  Xiu hebben wij leren kennen als een onzeker en verlegen dametje. Ze gaat het contact met mensen liever uit de weg. Maar heeft tot nu toe nog nooit (angst) agressie ingezet. Xiu zal bij contact eerder verstijven of vluchten. Op dit moment kunnen wij haar rustig kriebelen, maar echt genieten ervan doet zij nog niet.

  Hoe erg wij ook onze best doen, een opvang blijft een stressvolle plek voor een kat zoals haar. Daarom zijn wij echt heel hard opzoek naar een rustig huishouden, waar zij alle tijd krijgt om te wennen. Een of twee lieve, rustige mensen die graag het avontuur met haar aan willen gaan. Die het niet erg vinden dat Xiu niet gelijk met ze komt knuffelen. Maar het juist wel een uitdaging vinden om haar vertrouwen te gaan winnen.

  Wij plaatsen Xiu niet bij (kleine) kinderen in huis. Dit is voor haar namelijk echt nog teveel van het goede. Xiu kan prima geplaatst worden in een huis waar al andere katten aanwezig zijn. Misschien kan zij daar nog wat positieve dingen van leren.

  Xiu zit graag buiten, daarom is het zeker een vereiste dat er een ruim (afgesloten) balkon of dakterras aanwezig is. Eventueel zou zij na langere tijd van gewenning, ook heerlijk de tuin in willen als u die heeft.

  Heeft u alle tijd en veel geduld om met Xiu aan de slag te gaan? Neem dan gauw contact met ons op.

  Kennismaken en adoptie:
  We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:
  - De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
  - De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
  - Werksituatie/werktijden
  - Eventuele ervaring met katten
  - Eventuele andere aanwezige huisdieren

  Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl

  Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

  Kenmerken

  Dossiernummer 1139085
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 1 april 2021
  Aantal dagen in asiel 136 dagen
  Plaatsbaar vanaf 31 oktober 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Nee
  Wordt graag aangehaald Nee
  Boerderijkat Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Xiu

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.