Aika
In het zonnetje

Aika

 • 22 mei 2020
 • Aika7
 • Aika6
 • Aika2
 • Aika9
 • Aika4
1/5
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Deze knappe en bijzondere dame viert haar 3e verjaardag in mei heel graag bij haar nieuwe baasje.
  Ze is op zoek naar een katvrije rustige woning bij ervaren kattenbaasjes waar ze genoeg speeltjes, verstopplekjes en natuurlijk een flinke krabpaal tot haar beschikking heeft. Aika is niet gewend om naar buiten te gaan en kan prima op een appartement wonen. Als Aika haar nieuwe eigenaren eenmaal vertrouwd is het een lieve en zachte dame die graag bij je op schoot kruipt en gekriebeld wil worden.

  Tot zover niks aan het handje, maar het verhaal is nog niet klaar. Aika is heel stressgevoelig en bij teveel prikkels kan het mis gaan

  Aika is bij ons terecht gekomen, omdat zij haar vorige eigenaar heeft aangevallen. Dit gebeurde kort nadat zij in haar nieuwe huis was komen wonen.

  Vermoedelijk was het voor Aika, net even de druppel. Zij ervaarde soms best snel stress en zoals u wellicht begrijpt is het krijgen van een nieuw huis ook voor een kat best een ingrijpende gebeurtenis.

  Daarbij is Aika ook niet een hele makkelijke dame. Omdat zij in haar jonge leven alles mocht en niet werd opgevoed kreeg zij een verstoorde relatie met haar eigenaar.
  Wat betekend dat wanneer er iets in huis gebeurde wat haar niet aanstond, zij hier heftig en soms zelfs agressief op kon reageren.

  Met name bij het zien van andere katten vertoonde zij dit heftige gedrag.

  Inmiddels zij wij nu een aantal weken verder en hebben wij Aika medisch laten nakijken en is er een gedragstherapeut langs geweest.
  Onder begeleiding van de gedragstherapeut, zijn wij met Aika haar gedrag aan de gang gegaan. Daarnaast zijn wij gestart met medicatie, om haar nieuwe gewenste gedrag te ondersteunen.
  Haar toekomstige eigenaar zal zeker de eerste weken moeten doorgaan met deze medicatie en daarna kijken of het mogelijk is deze af te bouwen.

  Daarnaast zal Aika de eerste weken in haar nieuwe huis een eigen kamer moeten krijgen. Zo kan zij rustig aan haar nieuwe huis en aan haar nieuwe eigenaren wennen. Daarbij kunnen ook nieuwe eigenaren aan haar wennen. Bij Aika is het belangrijk dat er eerst een goede vertrouwensband wordt opgebouwd.

  Haar nieuwe eigenaren moeten haar ook goed leren lezen, Aika geeft namelijk duidelijk aan wanneer zij er klaar mee is of wanneer zij veel spanning ervaart. Daarom wordt er gezocht naar adoptanten die al ruime kattenervaring hebben.

  Als Aika haar nieuwe eigenaren eenmaal vertrouwd is het een lieve en zachte dame die graag bij je op schoot kruipt en gekriebeld wil worden. Deze lieve kant van haar proberen wij nu zoveel mogelijk aan te moedigen.

  Af en toe krijgen wij van haar ook liefdesbeetjes, deze zijn over het algemeen lief bedoeld. Maar zijn soms onbedoeld (flink) hard. Belangrijk is dan haar nieuwe eigenaren rustig blijven en langzaam hun hand zien weg te halen. Snel terugtrekken resulteert in een stress reactie bij Aika.

  Aika heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft bij ons al veel vorderingen gemaakt. Zij is nu toe aan een nieuw huisje, waar haar training zal moeten worden vervolgd.
  Uiteraard staat u hier niet alleen voor. Wij als opvang, maar ook onze kattengedragsdeskundige blijven beschikbaar voor vragen en hulp.

  Vanwege Aika haar gevoelige karakter plaatsen wij haar graag in een rustig huis. Bij mensen die niet teveel visite krijgen.
  Andere dieren is voor haar geen optie. Om die reden plaatsen wij haar het liefste in appartement waar zij weinig in aanraking komt met andere katten op straat.

  Wilt u meer weten over Aika of met haar kennismaken, belt u of mailt u dan voor een afspraak.


  Kenmerken

  Dossiernummer 1134475
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 22 mei 2020
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Speciale zorg Behandeling gedragsprobleem
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Moet naar buiten Nee
  Wordt graag aangehaald Ja
  Boerderijkat Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Onze opvang bevindt zich tijdelijk op een andere locatie. Bezoek is alleen nog mogelijk op afspraak.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Aika

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.