Aiko
In het zonnetje

Aiko

 • Mannelijk
 • 3 oktober 2019
 • DSC 5764
 • DSC 5801
 • Foto 2
 • Aiko bank
 • Aiko website 3
1/5
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Helaas heeft Aiko zijn gouden mandje toch niet gevonden.

  Waarschijnlijk herkent u deze knappe man nog wel, onze Aiko. Helaas was zijn nieuwe baasje toch niet de juiste match voor hem.

  Aiko is een grote kruising (herder?) van 2 jaar oud. Aiko is een hele lieve maar onzekere hond.
  Bij nieuwe mensen is Aiko wat afwachtend, hij heeft even rustig de tijd nodig om te wennen. Als hij je eenmaal kent is het een schat van een hond en een grote knuffelkont.

  In huis is Aiko over het algemeen erg rustig. Hij ligt graag in de buurt van zijn baasjes. Af en toe heeft hij even zijn gekke 5 minuutjes. Hij kan hierbij in zijn enthousiasme wat happerig zijn. Om deze reden zullen wij Aiko niet bij al te kleine kinderen plaatsen.

  Buiten kan Aiko nog wat onzeker zijn. Hij loopt keurig mee aan de lijn maar als er opeens iets onverwachts gebeurt weet hij even niet wat hij moet doen. Hij gaat dan blaffen en springen en heeft steun van het baasje nodig om weer rustig te worden. Ook moet zijn nieuwe baasje goed opletten op vogeltjes, eendjes, katten en paarden. Deze zijn voor Aiko erg interessant en hier wil hij ook graag achteraan.

  Met andere honden kan Aiko het erg goed vinden. Hij vindt het heerlijk om met ze te spelen. Bij de juiste match zal Aiko prima samen kunnen wonen met een andere hond.
  In het verleden heeft Aiko een oppas adres gehad waar hij samenwoonde met katten. Katten die honden gewend zijn en niet wegrennen kan Aiko prima mee samenwonen.

  Na gewenning kan Aiko goed alleen thuis zijn.

  Wij zijn voor Aiko op zoek naar een rustig huisje met een grote tuin ( een tuin is voor Aiko echt een voorwaarde) waar hij lekker kan rennen en graven. Een huisje zonder kleine kinderen.

  Helaas heeft deze lieve man in zowel zijn heupen als zijn elle bogen artrose. Om deze reden moet hij levenslang op J/D en pijnstilling staan. Met deze ondersteuning gaat het super goed.

  Denkt u na het lezen van dit verhaal de juiste match voor Aiko te zijn?
  Neem dan contact op met Dierentehuis Alkmaar (In Purmerend) via dierentehuisalkmaar@dierenbescherming.nl of telefonisch via 088-8113690.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 3 oktober 2019
  Plaatsbaar vanaf 24 mei 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 6 jaar
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Dieetvoer
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Aiko

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.