Noa
In het zonnetje

Noa

 • Mannelijk
 • 1 oktober 2018
 • Noa 1
 • Noa 2
 • Noa 3
 • Noa en Tijs 2
 • Noa spelend met Tijs
1/5
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Noa is een stevige Kooiker, een gecastreerde reu van 3,5 jaar oud.

  Update Noa 16-5-2022

  Na een intensieve training die met Noa is opgestart zie je Noa veranderen in een hele leuke, spontane en speelse hond. Ook met andere honden kan hij inmiddels goed omgaan, wil er zelfs mee spelen. Nee nog niet met alle honden, maar hij is op de goede weg. Hij doet het met de gehoorzaamheid erg goed, keurig netjes zitten, wachten, af gaan, aandacht voor de baas (trainster). Hij houdt inmiddels ook van lekker knuffelen ( Nee nog niet door iedereen) Noa heeft een feilloos gevoel voor mensen die onzeker en wat angstig zijn en dit zijn de momenten waarop Noa zeker nog begeleiding nodig heeft. Zijn nu met deze training ineens alle problemen voorbij Nee zeker niet, maar hij komt er wel. Nu nog een goede baas/bazin die hij kan vertrouwen en waar hij op kan bouwen en 1 die hem zijn vertrouwen geeft dan gaat het met Noa zeker goed komen. Ook zal de nieuwe baas/bazin de hondentaal goed moet kunnen lezen en begrijpen.

  Hoe is een kooiker hond. Deze honden zijn zeer intelligent, alert en territoriaal. Ze zijn actief en doen graag mee aan behendigheid en willen werken met en voor de baas. Het zijn geen honden voor een blokje om, ze willen geestelijk en lichamelijk uitgedaagd worden. Gebeurt dit niet dan kunnen ze nog wel eens onvoorspelbaar worden en zelf beslissingen gaan maken, bijv. om hun territorium te gaan verdedigen met hun bek. Dit is wat Noa soms ook doet, als niemand hem leert hoe hij zich moet gedragen dan doet hij het zelf maar. Noa heeft in het begin rust, duidelijkheid en regelmaat nodig, iemand die verstand heeft van de kooikerhond en zijn gedrag en iemand die begrijpt dat hij een rugzakje meeneemt naar zijn nieuwe huis.

  Kooiker honden zijn levendig, zelfbewust, doorzetters, trouw. Met Noa zal echt gewerkt moeten worden om de band te verstevigen tussen hem en de nieuwe eigenaar.

  Noa heeft absoluut geen harde hand nodig, maar een duidelijke en consequente opvoeding. Het zijn zeer gevoelige en intelligente honden.

  In Noa zijn rugzakje zitten incidenten ( 2 bijtincidenten die onduidelijk zijn en 1 die we kunnen begrijpen) Bij Noa zijn de problemen ontstaan in zijn puberteit en helaas niet op tijd gestopt. Als er steeds maar over de grenzen van de hond heen wordt gegaan dan kan hij bijna niet anders meer doen dan zijn bek gebruiken. Noa geeft hele duidelijke signalen af die gerespecteerd en goed begeleid moeten worden om verdere problemen te voorkomen.


  Naar de meeste vreemde mensen is hij vriendelijk, maar hij wenst geen drukte of handen die aan hem zitten. Op sommige mensen kan hij heftig reageren en het is daarom verstandig om Noa even apart of aangelijnd te houden bij bezoek.

  Kinderen zijn absoluut geen optie, een plaatsing in een drukke omgeving ook niet. Uitlaten met muilkorf is verstandig als honden niet vermeden kunnen worden en loslopen is geen optie, behalve in eigen tuin/erf.
  Wij zoeken voor hem een eigenaar met kennis, die een aantal keer langs wil komen om een band op te bouwen met Noa, die niet schrikt van plotseling uithalen en die een stabiele eigenaar met natuurlijk overwicht kan zijn.

  We begrijpen dat het een zoektocht naar een speld in de hooiberg is, maar Noa is 99% van de tijd een ontzettend leuke hond voor degene die hij vertrouwd en we gunnen hem het geluk enorm!

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Leeftijd 1 oktober 2018
  Aantal dagen in asiel 101 dagen
  Plaatsbaar vanaf 12 mei 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte 30 tot 50 cm
  Vachtverzorging Trimmen
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op