Pim
Geplaatst

Pim

 • Mannelijk
 • 19 juni 2015
 • Pim 1
 • Pim 2
 • Pim 3
1/3

Mooi, lief en toegewijd tot op het bot. Géén allemansvriend!

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Voor de oplettende lezer(s), Pim is niet 'nieuw' binnen gekomen, maar het is wel tijd voor een nieuw stukje voor deze prachtige, slimme, lieve en toegewijde jongen. Omdat hij alweer een tijdje bij ons in de opvang verblijft, en omdat hij er wat nieuwe dingen te vertellen zijn.

  Pim is in eerste instantie bij ons gekomen nadat hij gewoon ordinair op straat is gezet, gedumpt. Arme, arme jongen. Hij verbleef een paar maanden in pleeg bij een collega omdat hij het asielleven lastig vond, werd geplaatst, maar kwam wegens een dikke mismatch terug (waar Pim in deze overigens niet echt 'schuld' aan had).

  Pim is in het asiel gebleven (en niet weer terug in pleeg) en deed dit eigenlijk vanaf moment één best heel goed. De kennel trok hij stukken beter, vindt daar zelfs zijn rust, kauwt graag wat op botjes en verzameld zijn speeltjes daar. Daarbij is hij zelfs vrienden geworden met onze dierenarts, hoe knap is dat!

  Pim is een klein uitgevallen mechelse herder van 6 jaar jong. Dol op de mensen die hij kent, een GROTE knuffel, een grapjas, een speelse, dolle jongen die soms afgeremd moet worden in zijn enthousiasme. Waarom? Omdat Pim heel veel prikkels (tegelijk of in één dag) niet goed kan handelen. Hij denkt overigens zelf van wel, maargoed. Daarvoor ben je ook een herder he? Het 'uit knopje', die drukt hij zelf niet in, dat moeten zijn mensen doen!

  Pim luistert als een malle, is slim, speurt en detecteert met succes (samen met zijn lievelingsvrijwilliger) bij honden school Skipper, is zindelijk, kan prima alleen thuis zijn -ligt dan het liefst een paar uur heerlijk te ronken op de bank- (Pim heeft dan ook absoluut geen hyper de pieper karakter thuis) en gaat graag mee in de auto!

  Wat een perfect C.V. he? Waarom hij dan nog bij ons zit? Nou, dat komt (hoogstwaarschijnlijk) omdat Pim niet direct een allemansvriend is. Naar voor hem onbekende mensen is Pim niet leuk en vriendelijk! De introductie neemt dan ook tijd in beslag en is niet in een paar minuten bekeken. We zoeken dan ook mensen die dit begrijpen, in deze hem kunnen en willen begeleiden of misschien nog wel beter, een (rust) plek of kennel hebben waar Pim kan zijn wanneer er bezoek is, bijvoorbeeld. Of gewoon wanneer hij zijn rust nodig heeft.

  Uberhaupt past een prikkelarme omgeving beter bij Pim. Want 1,2 of 3 fietsers die hem op een afstandje passeren, dat gaat nog wel, maar wanneer dat er 5+ zijn in korte tijd (bijvoorbeeld), dan loopt Pim gauw over en kan uitvallen.

  Dat gezegd hebbende. Woont u (en bent u) rustig en stabiel, bent u op zoek naar een fantastisch, mooi, zeer toegewijd, en superlief herdermaatje en kunt u hem begeleiden waar nodig? Dan horen wij en Pim SUPERGRAAG! Wilt u per mail onderstaande vragen dan beantwoorden? We nemen vervolgens contact met u op!

  - Hoe ziet uw woon en leefsituatie eruit? Waar en hoe woont u, met wie deelt u uw woning (mensen en dieren), heeft u een afgesloten tuin of erf, hoeveel wordt er gewerkt etc. etc.

  - Wat zijn uw ervaringen met (herders)honden?

  - Waarom denkt u dat Pim bij u past en visa versa?


  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 19 juni 2015
  Aantal dagen in asiel 120 dagen
  Plaatsbaar vanaf 4 mei 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Onbekend
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Ja
  Beschikbaarheid Geplaats
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Pim

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.