Vera (langzitter)
In het zonnetje

Vera (langzitter)

 • 15 december 2020
 • Vera5
 • Vera6
 • Vera7
 • Vera8
1/4
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Onze mooie en lieve Vera is twee jaar oud, maar heeft in haar eerste levensjaren helaas al veel heeft meegemaakt... Vera woonde Vera al eerder bij ons, ze werd toen na een paar maanden geadopteerd door een fijn gezin waar al een andere Mechelse herder woonde. Helaas bleken de aanwezige prikkels toch te veel voor Vera en moesten we opnieuw voor haar op zoek naar een baas. Een hele ervaren baas die bekend is met (het karakter van) Mechelse herders, want Vera is niet de makkelijkste hond. Ze is ontzettend lief, maar staat daarbij wel altijd 'aan' en ze kan een hoop spanning opbouwen. Kan Vera die spanning niet kwijt, dan kan ze gaan snappen. Het is voor Vera daarom heel belangrijk om te leren dat ze vanuit rust veel meer kan bereiken dan vanuit opwinding. Die rust heeft Vera ook nodig, ze is immers nog jong. Een baas die zelf rustig van aard is, heeft absoluut een positieve invloed op Vera. Iemand die alle tijd heeft om met Vera aan de slag te gaan, want in de eerste plaats moet ze natuurlijk nog het een en ander leren. De commando's beheerst Vera en het meelopen aan de lijn gaat redelijk, al kan Vera ook flink trekken, bijvoorbeeld als ze een andere hond tegenkomt. Vera kan het niet met alle honden goed vinden, maar heeft hiervoor wel met een reu samengewoond. Toch plaatsen we Vera nu niet meer bij een soortgenoot, het bezorgt haar te veel prikkels.
  Het alleen thuis blijven is nog wel een (groot) aandachtspunt, want Vera is graag bij haar baas in de buurt en vertoont verlatingsangst als je weggaat. Ze is dan ook geen hond om veel alleen te zijn, maar echt een huisgenoot waar je dingen mee moet ondernemen. Vera heeft een baas nodig die met haar gaat werken, die met haar wil speuren of een (honden)sport wil beoefenen. Vera zelf is overal voor te porren en ze is enorm fanatiek. Ze is een lieve en intelligente hond die graag wil leren!
  We zoeken voor Vera één baas, dat werkt voor haar het beste. Ze bouwt het liefst met een persoon een band op, iemand die haar een veilig gevoel geeft en met haar gaat werken. Vera heeft een baas nodig die duidelijk en consequent is en veel tijd aan haar kan besteden. Daarbij is een rustige omgeving met weinig prikkels heel belangrijk, want Vera is erg waaks en reageert op zo ongeveer alles.
  Kortom: Vera is een hele gevoelige en (ietwat onzekere) puber die nog een hoop moet leren, maar ze is klaar voor een actief en avontuurlijk leven! Heb je ervaring met Mechelse herders en wil je graag komen kennismaken met Vera? Neem dan contact met ons op!

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 15 december 2020
  Aantal dagen in asiel 422 dagen
  Plaatsbaar vanaf 10 december 2021
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Kan alleen thuisblijven Nee
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Trekt
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Onbekend
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  We zijn telefonisch te bereiken op 0186 – 655 150 en via het emailadres info@dierenstee.nl, Meer informatie op Dierenstee.nl

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Vera (langzitter)

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.