Sjimmie

Sjimmie

 • Mannelijk
 • 1 januari 2018
 • Sjimmie 1
 • 11 03 2022 Woenselse Poort 15
 • 1300x766 sjimmie3 61bdbc9f2401d
1/3
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Deze zwarte schoonheid heet Sjimmie, een kruising van 3 jaar oud. Sjimmie is in de opvang terecht gekomen omdat hij niet goed werd verzorgd.

  Sjimmie is een schat van een hond met een heel vriendelijk en gevoelig karakter. Helaas is hij ook erg angstig. In zijn kennel voelt hij zich veilig, maar alles daarbuiten vindt hij ontzettend spannend. Uitlaten ging in het begin erg moeilijk, hij kon erg schrikken van geluiden, verkeer of voetgangers. Inmiddels heeft Sjimmie heel veel geleerd en gaat het al veel beter. Hij zal echter nooit een dappere hond worden en zal in voor hem onbekende situaties snel angstig zijn.

  Op de speelwei vindt Sjimmie het heel leuk, hij kan daar lekker rennen en snuffelen. Hij komt dan vaak even bij je om een knuffel of een koekje te halen. Hij heeft inmiddels ook een aantal gehoorzaamheidscommando's geleerd en voert deze vol enthousiasme uit, vooral als hij weet dat hij iets lekkers krijgt.

  Wat de precieze achtergrond van Sjimmie is weten wij niet. Wij vermoeden dat er nooit iets met hem is gedaan en dat hij amper gesocialiseerd is, wat zijn angst verklaart. Gelukkig is Sjimmie een hele slimme hond en heeft hij een heel vriendelijk en zacht karakter. Als hij je eenmaal kent is hij je beste vriend.

  Voor Sjimmie zoeken wij een ervaren eigenaar die weet hoe om te gaan met een angstige hond. Wij plaatsen Sjimmie alleen bij een andere hond waaraan hij steun kan hebben, bij voorkeur een lieve, stabiele, volwassen teef. Ook zoeken wij voor Sjimmie een rustige omgeving en een rustig huishouden zonder kinderen zodat hij niet teveel prikkels krijgt. Een (grote) tuin is belangrijk voor hem, zeker zolang het uitlaten nog zo moeilijk gaat kan hij dan veilig in de tuin zijn energie kwijt.

  Wil en kan jij deze lieverd een rustig, stabiel thuis bieden en hem goed begeleiden? Heb jij een vriendelijke stabiele hond die Sjimmie kan helpen bij zijn ontwikkeling? Reageer dan snel!


  Kenmerken

  Dossiernummer 1126137
  Geslacht Mannelijk
  Leeftijd 1 januari 2018
  Aantal dagen in asiel 152 dagen
  Plaatsbaar vanaf 26 april 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Onbekend
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Kan alleen thuisblijven Nee
  Kan mee in de auto Onbekend
  Gedrag aan de lijn Trekt
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Onbekend
  Schofthoogte 30 tot 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op