Mulan - langzitter
In het zonnetje

Mulan - langzitter

 • Vrouwelijk
 • 1 april 2019
 • Mulan2
 • 780x460 mulan5 6220d471de11e
 • Mulan3
 • 1536x905 mulan6 6220d3f19af7d
 • Mulan
 • Mulan
1/6
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Mulan heet deze knappe, vriendelijke Rottweiler dame van bijna 3 jaar. Ze is naar de opvang gebracht omdat haar baasjes haar niet meer de aandacht en begeleiding konden geven die ze nodig had.

  Mulan is lieve aanhankelijk en speelse hond. Ze is vriendelijk en sociaal naar mensen en kan het hier in de opvang ook goed vinden met de meeste andere honden. Bij haar vorige eigenaar zat ze veel in de Bench waardoor ze haar energie vaak niet goed kwijt kon. Als ze wel al eens uit de Bench was dan pakte ze vaak iets wat niet mocht en wilde ze dit niet meer afgeven. Dus een nieuwe eigenaar zal hier mee aan de slag moeten.
  Hier in de opvang heeft ze al veel voorruitgang geboekt merken we dat ze dit vooral nog doet als ze overprikkeld is (een soort vorm van coping). Zo kan ze soms ook de riem pakken die ze dan niet meer wilt loslaten. Als je haar dan even met rust laat kalmeert ze vrij snel en loopt ze weer rustig mee. Ook hebben we gemerkt dat het ontzettend helpt als ze tijdens het wandelen een balletje of ander speeltje kan dragen in haar mond. Ze loopt dan ook netjes mee zonder veel te trekken of reageren op andere prikkels in de buurt.

  Ze kent de basiscommando's en luistert meestal redelijk goed. Ze is gek op spelen op de speelweide en vind het apporteren van balletje of andere speeltjes erg leuk. Als je het speeltje ruilt voor een ander speeltje als ze hem terugbrengt of voor een lekker koekje dan laat ze het los en kun je opnieuw gooien. Ze heeft hier in de opvang ook al met een aantal honden gespeeld op de weide en ook dat gaat heel leuk. Ook wandelt ze vaker met andere honden samen. Dus een plaatsing bij een andere, sociale reu is zeker een optie.

  We zijn voor Mulan op zoek naar mensen die tijd voor haar hebben en veel met haar aan de slag gaan. Mensen die bekend zijn met het ras zou wel fijn zijn. Ook zoeken we mensen die al wat ervaring hebben met honden met een rugzakje. Of in ieder geval openstaan voor begeleiding bij de plaatsing. Ook moet haar nieuwe baasje in een niet al te drukke omgeving wonen. We plaatsen haar niet bij mensen met kinderen.

  Mulan staat onder behandeling bij een gedragstherapeut en zal dan ook onder begeleiding hiervan geplaatst worden.

  Ben je nieuwsgierig naar Mulan en kun je haar geven wat ze nodig heeft? stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met deze leukerd!
  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 1 april 2019
  Aantal dagen in asiel 205 dagen
  Plaatsbaar vanaf 3 maart 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Nee
  Speciale zorg Behandeling gedragsprobleem
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Mulan - langzitter

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.