Pablo

Pablo

 • 1 april 2022
 • Pablo
 • Pablo1
 • Pablo2
 • Pablo4
 • Pablo5
 • Pablo6
 • Pablo3
1/7
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas


  Pablo is een geweldig lieve en actieve Herder die graag lange wandelen maakt, speelt en er gewoon gezellig bij is.

  Pablo is in ons leven gekomen als zorghond op het werk van mijn man, bij demente bejaarden. Hij is hier als puppy binnengebracht maar als energieke hond, met herdersbloed, was dit geen goede plek voor een hond als Pablo.

  Wij hebben hem toen in ons gezin opgenomen en Pablo heeft een hele tijd nodig gehad om te wennen, vertrouwen te krijgen, liefde te ontvangen en zich te ontwikkelen tot de heerlijke eigenwijze puber die hij nu is. Als er bezoek komt blaft hij en zoekt hij de bescherming van zijn baasje op. Als hij daarna mag snuffelen aan de persoon dan wordt hij rustiger en kan je hem aanhalen en is het ok. Als hij slaapt moet je hem gewoon lekker meet rust laten want als hij wakker schrikt kan hij nog wel eens grommen.

  Zonder riem in het veld of bos is hij de meest happy hond die er is. Hij luistert goed, blijft dichtbij je wandelen of rennen en is lekker speels...apporteren doet hij (nog) niet.

  Hij speelt graag met andere honden ( en katten) maar kleine hondjes heeft hij niet graag en zoekt dan de veiligheid van de baas. Hij kan goed met andere dieren, is niet agressief en is eerder bang dan dat hij erop af gaat. Hij zal altijd de benen nemen i.p v. het gevecht aangaan.

  We moeten helaas een nieuw warm thuis voor Pablo vinden door de lichamelijke klachten die mijn man ondervindt door zijn astma. We dachten eerst dat het allergie was maar het is zijn astma helaas die sterker reageert op de huid/ haren van Pablo.

  Pablo is echt een super lief beest maar hij zal in het begin waarschijnlijk veel tijd, liefde en rust nodig hebben om te wennen. Als hij de tijd en het vertrouwen krijgt zal je er een heel aanhankelijke en knuffelige hond voor terugkrijgen, die tegen je (en over over je heen) aan ploft en knuffelt en diep in slaap valt, die goed luistert en af en toe een beetje uitprobeert binnen de grenzen die jij aangeeft.

  Wij vertrouwen hem met onze kinderen van 11 en 17 maar daar luistert hij echt slechter naar dan ons als volwassenen. Het lijkt ons het best voor hem in een gezin te komen zonder kinderen of oudere kinderen waar de regels duidelijk zijn bij een baas die lekker veel met hem wandelt of zelfs met hem wilt werken. Speuren is volgens ons wel een talentje van hem wat verder ontwikkeld mag worden.

  Lijkt Pablo je een leuke hond en wil je graag komen kennismaken? stuur dan een mail naar Limburg@dierenbescherming.nl

  Let op Pablo is een hond ut de bemiddeling en verblijft op dit moment nog bij zijn eigenaar.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 1 april 2022
  Plaatsbaar vanaf 25 mei 2023
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Ja, maar hij houdt niet zo van kleine honden
  Kan bij katten Ja, wil hij mee spelen
  Speciale zorg Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Bezoek alleen mogelijk op afspraak!

  limburg@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Pablo

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.