Xavier
Nieuw in het asiel

Xavier

 • 24 januari 2019
 • 6023 B725 57 A8 4 DFD AB17 3230 ADFC3 E51

Vrolijke vriend

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Hallo ik ben Xavier, een Engelse Springer Spaniel man van net 4 jaar oud. Ik ben weggehaald bij mijn vorige eigenaar omdat ik niet goed verzorgd werd en ik ben helaas geen huiselijk leven gewend.

  Ik ben een zachtaardige en vriendelijke man en echt gek op aandacht. Als je even de tijd neemt voor mij vind ik knuffelen echt heel erg fijn. Het liefste kruip ik ook op schoot bij je zodat ik zeker weet dat je bij mij blijft. Ik zoek een baasje die mij de tijd geeft en vooral geduld heeft zodat ik kan wennen en het vertrouwen krijg in mijn nieuwe baas en huis. Kinderen ben ik niet gewend maar ik wil ze best ontmoeten.

  Met andere honden kan ik prima overweg en vermaak mij dan ook prima op het speelveld. Een huis waar nog een hond woont lijkt mij prima als dit een teefje is. Loslopen kan ik op dit moment niet omdat ik echt nog moet wennen. Stuiterdestuit! Oh pas op ze kijken “plat op de grond liggen”. Dit is een beetje hoe ik mij beweeg aan de riem of ben als ik aangelijnd moet worden. Ik loop uiteindelijk wel mee aan de riem al ga ik soms nog alle kanten. Als er teveel gebeurd om mij heen vind ik dit wel iets spannender.

  Met katten zou ik samen kunnen wonen, ik ben ze alleen niet gewend maar ik reageer hier in het asiel prima op ze. Het is wel belangrijk dat de katten honden gewend zijn en u dit goed begeleid. Ik ben niet gewend om alleen thuis te blijven dus zoek ik een plek waar dit rustig opgebouwd kan worden. Omdat ik nog nooit in een huis geweest ben zal ik nog niet volledig zindelijk zijn, dit is echt een kwestie van geduld en aanleren.

  Doordat ik het allemaal best spannend vind heb ik nog geen echte hobby's maar die hoop ik samen met u te ontdekken. Zoals een echte springer heb ik een goede neus en als ik op mijn gemak ben ook erg enthousiast. Als ik gewend ben zou ik graag iets ondernemen met mijn nieuwe baas. Ik heb echt veel te bieden en ik hoop dat u mij de tijd gunt hiervoor. Ik ben het toch waard?

  Ik hoor graag van u. Bij interesse kunt u dit aangeven per mail naar dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

  Vermeld dan uw huis en gezinssituatie, andere dieren, of het alleen thuis blijven opgebouwd kan worden, wanneer u in de gelegenheid bent om langs te komen en uw telefoonnummer. Let op wij houden een hond niet langer als 2 dagen vast voor een kennismaking.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 24 januari 2019
  Plaatsbaar vanaf 28 maart 2023
  Kan bij kinderen Ja
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Onbekend, rustig opbouwen
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte 30 tot 50 cm
  Vachtverzorging Trimmen
  Kan loslopen Nee, wel te leren
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons alleen op afspraak bezoeken.

  dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Xavier

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.