Femke
In het zonnetje

Femke

 • 21 december 2018
 • Femke 24 05
 • Femke 24 05 23
 • 21 5 23 3
 • 21 5 23 1
 • 21 5 23 2
1/5
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  'Onze' Femke zoekt maatje.

  Femke is een Rottweiler teefje van 4 jaar oud. Het is een slimme, aanhankelijke dame die, mits je bent goedgekeurd, graag fysiek contact maakt (lees; het liefst op schoot zit ;)) en wandelt in een rustige omgeving. Ze loopt, wanneer er niet te veel prikkels zijn, rustig mee aan de riem. Ook in de kennel is ze rustig zolang er geen onbekende honden en mensen langs lopen. Haar vaste verzorgers zijn dol op haar maar ze verdient natuurlijk een eigen baasje die 100% voor haar gaat.

  Femke zit al weer een tijdje in onze opvang. Ze is helaas door omstandigheden afgestaan en het heeft best lang geduurd voordat ze wat gewend was aan haar nieuwe omgeving en verzorgers. Daar komt ook eigenlijk gelijk het belangrijkste aandachtspunt voor Femke om de hoek kijken; nieuwe mensen vindt ze erg spannend en dit uit ze door zich dan maar stoer op te stellen. Maar onder dat stoere gedrag, zit eigenlijk een hond die weinig vertrouwen heeft in nieuwe mensen. Kent ze je eenmaal? Dan is Femke ontzettend zachtaardig en gaat ze voor je door het vuur. Ze komt graag tegen je aan staan om te knuffelen. 'Gewoon lekker samen zijn' is waar je haar heel blij mee maakt. Op de opvang oefenen we (met behulp van een beloningsgerichte methode) hard op het leren negeren van andere mensen en honden. Ook met betrekking van honden heeft ze namelijk een wat grotere 'persoonlijke ruimte' nodig. Ze maakt hier grote stappen maar het is enorm belangrijk dat de training thuis door gezet wordt omdat de kans groot is dat ze anders zal hervallen in oude gewoonten.

  Tijdens een proefplaatsing is gebleken dat het ontvangen van bezoek gecontroleerd moet verlopen en waarschijnlijk, misschien ook wel wat Rottweiler eigen, een aandachtspunt zal blijven. Verder hecht Femke zich erg aan 'haar' mensen. Het alleen thuis blijven zal dan ook erg rustig moeten worden opgebouwd. Bij de proefplaatsing was ze verder rustig in huis, zindelijk en wandelde ze, net als bij ons op de opvang, netjes aan de lijn.

  We zoeken voor Femke een nieuwe eigenaar, zonder andere honden of katten, die woont in een rustige woonomgeving. Iemand die er voor open staat om meerdere malen kennis te komen maken én daarbij ook mee te kijken/oefenen met de training die wij met Femke doen zodat dit thuis voortgezet kan worden. Een nieuwe eigenaar dient zich te realiseren dat het ontvangen van bezoek waarschijnlijk een aandachtspunt blijft. Fysieke en mentale uitdaging zullen in balans moeten zijn met elkaar. Femke heeft, zo is gebleken, moeite met het zich aanpassen aan een nieuwe omgeving. Eenmaal gesetteld is het een heerlijke hond. Zoeken we naar een speld in een hooiberg? Misschien wel maar we gunnen het haar zo!

  Denk jij die speld voor Femke te zijn die met haar dit avontuur wil aangaan?
  Reageer dan via info.deswinge@dierenbescherming.nl en beantwoord in de mail de volgende vragen:

  - Gegevens van uzelf:

  Naam:

  Adres:

  Telefoonnummer:

  Om welke hond gaat het:

  Gezinssamenstelling: kinderen zo ja welke leeftijd

  Woonsituatie: flat/eengezinswoning/vrijstaand/boerderij

  Traplopen: ja/nee

  Welke andere huisdieren zijn er aanwezig:

  Hond: Ja/nee, indien ja: reu of teef en aantal:

  Kat: Ja/nee, indien ja, hoeveel?

  Kippen/ vee/ overige dieren:

  Hoelang moet de hond per dag alleen zijn?

  Ma: ...... uur

  Di: ..... uur

  Wo: ...... uur

  Do: ...... uur

  Vr: ..... uur

  Zat: ..... uur

  Zon: ..... uur

  Ervaring met honden:

  Hoe belangrijk zijn medische kosten?

  Wat kunt u de hond bieden?

  Wat zijn uw verwachtingen?

  Overige opmerkingen:

  Wij bedanken u voor uw interesse voor één van onze honden. We beoordelen alle aanvragen zorgvuldig en indien wij denken dat u een potentiële match bent voor de hond van uw keuze, nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op. Wij proberen het u daarnaast ook te laten weten wanneer onze keuze niet op uw aanvraag is gevallen maar wanneer er veel reacties binnen komen voor een bepaalde hond dan kan het wat langer duren voordat u reactie ontvangt.

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 21 december 2018
  Plaatsbaar vanaf 13 maart 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja, Dit behoeft rustige opbouw die zeker een aantal weken/maanden in beslag zal nemen.
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte Onbekend
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons alleen op afspraak bezoeken, tussen 13.00-16.00 uur.

  info.deswinge@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Femke

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.