Saar
In het zonnetje

Saar

 • 26 januari 2019
 • IMG 6738
 • IMG 6730
 • IMG 6741
1/4

Onzekere dame is op zoek naar vertrouwen.

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Deze prachtige bruine verschijning is Saar. Zij is zwervend op straat gevonden en helaas niet meer opgehaald. Bij binnenkomst zag ze er niet al te best uit. Ze leek niets gewend te zijn, vermoedelijk heeft ze nestjes gehad en haar ogen kreeg ze niet open. Inmiddels heeft dit mooie meisje een opknapbeurt gekregen en is ze toe aan een volgende stap: Een nieuw thuis.

  Saar is geschat op een leeftijd van 4 jaar. Haar gedrag is wisselend bij ons. Mensen die ze (nog) niet kent, blaft ze weg maar met wat lekkers ben je al snel haar beste vriendin. Bij ons is Saar sneller op haar gemak bij vrouwen. Het passeren van andere honden is nog een leerpunt voor haar. Zij valt hier enorm naar uit en is daar moeilijk uit te halen. Ook alles wat 'anders' is buiten, valt Saar naar uit. Denk aan scooters, hardlopers, voetgangers met wandelstokken etc.

  Wij vermoeden dat Saar in haar vorige leven weinig tot geen socialisatie heeft gehad. De agressie die zij inzet, komt voort uit angst. Saar is enorm onzeker en moet vertrouwen krijgen in nieuwe mensen. Dit zal enige tijd nodig hebben en daardoor zullen er meerdere kennismakingen nodig zijn.

  Onlangs is Saar geopereerd aan haar ogen. Zij had een entropion aandoening en ervaarde hier veel pijn van. Zij is van deze operatie volledig hersteld.

  Voor Saar zijn wij op zoek naar een rustig huishouden waarbij de ervaring met een onzekere hond die daardoor (angst)agressie laat zien, aanwezig is. Saar wordt niet bij kinderen en andere huisdieren geplaatst. Vooral aan het begin zal er veel tijd en aandacht aan Saar besteedt moeten worden. Met de juiste aanpak, verwachten wij dat je er een hele leuk hond voor terugkrijgt.

  Zie jij het zitten om Saar meer vertrouwen in de wereld te geven? Stuur dan een uitgebreide mail naar info@dierentehuisdenbosch.nl

  Kenmerken

  Dossiernummer 16240
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 26 januari 2019
  Aantal dagen in asiel 133 dagen
  Plaatsbaar vanaf 10 maart 2023
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Onbekend
  Kan alleen thuisblijven Onbekend
  Kan mee in de auto Ja, Vindt het wel spannend, maar met trainen komt het goed.
  Gedrag aan de lijn In training
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  In het dierentehuis plannen we alleen op afspraak bezoek in.

  info@dierentehuisdenbosch.nl

Deel profiel van Saar

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.