Bobbie

Bobbie

 • 4 oktober 2018
 • 1
 • Bobbie2
 • Bobbie1
 • 1 2022 07 09 141455 vjxq
 • IMG 20230305 WA0049
 • IMG 20230305 WA0066
 • IMG 20230305 WA0067
 • IMG 20230401 WA0000
1/8
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Gezocht!
  - Heb jij veel geduld;
  - Kun jij hondengedrag lezen en ernaar handelen;
  - Werk jij beloningsgericht;
  - Train jij positief en straf jij niet;
  - Ben jij bereid om je huis aan te passen;
  - En werk jij graag samen met je hond?

  Lees dan gauw verder.

  Bobbie een onzekere Boomer van 4,5 jaar oud die het vertrouwen in de wereld een beetje kwijt is. Hij heeft geleerd dat er niet naar zijn signalen geluisterd werd en is hierdoor overgegaan op grommen en bijten.

  Maar gelukkig zit hij nu in een gastgezin waar ze hun uiterste best doen om Bobbie te begrijpen en langzaam zien wij weer een gezellige Bobbie, maar dit heeft nog een hele lange weg en begeleiding te gaan.

  Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die dit niet onderschatten en bereid zijn om flink aan het trainen te gaan. Want Bobbie twijfelt zelf namelijk heel vaak wat hij met zijn prikkels aan moet en heeft dan vaak wat bedenk tijd nodig.

  Bobbie is geboren bij een broodfokker en dus al met te weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn baasjes terecht gekomen. Wel met liefde, maar met te weinig kennis van onzeker gedrag is het hier toch verkeerd gelopen. Zonder kennis van zaken is het gewoonweg heel lastig om een hondje te begeleiden naar meer zelfvertrouwen. Wanneer een dier onzeker is wordt er algauw over diens grenzen gegaan, want een nog groter gevoel van onveiligheid geeft. Vaak heeft dit vluchtgedrag tot gevolg maar als er geen uitweg is; dan kunnen ze alleen nog hun tanden gebruiken. Dit is dan ook een paar keer gebeurd. Met de juiste kennis van zaken hoeft het zo ver niet meer te komen. En dat is voor beide partijen beter natuurlijk.

  Bobbie heeft helaas ook last van baknijd, hierom krijgt hij zijn eten nu in een afgezette ruimte. Helaas eet hij het niet altijd gelijk op daarom is het belangrijk dat de eigenaar hier niet steeds langs hoeft te lopen. Het gastgezin heeft dit opgelost door aan z'n bench een ren te zetten, deze ren gebruikt hij ook vaak als hij wat overprikkelt raakt en rust nodig heeft. Hierdoor is hij wel bij je maar is er ook voldoende afstand.

  Vanwege z'n angsten krijgt Bobbie cbd olie en hier doet hij het heel goed op, ook vanwege z'n darmproblemen krijgt hij speciale middelen om het wat rustiger te krijgen, de nieuwe eigenaar moet hiervoor open staan.

  Wie de ervaring, tijd en geduld heeft kan heel veel bereiken met Bobbie. Wij zoeken een huis zonder kinderen, liefst 1 persoons max 2 persoons huishouden. Heeft u een sociale hond naar mens en dier dan vindt Bobbie dit geen enkel probleem. Als Bobbie eenmaal gewend is kan hij best even alleen zijn, maar in het begin heeft hij hier waarschijnlijk weer wat moeite mee.

  Voor Bobbie is het sowieso fijn (en noodzakelijk) om meerdere keren kennis te maken. En zo hebben we ook de tijd om onze trainingen aan u over te dragen.

  Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat u en de hond een goede match zijn, verzoeken we u vriendelijk de algemene vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar gouda@dierenbescherming.nl . Wij zullen dan contact met u opnemen. U kunt UITSLUITEND mailen, bellen heeft geen zin.

  Wat zijn uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer?

  Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden?

  Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren bent u van huis, etc.)

  Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?

  Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, afgesloten tuin of open tuin, etc.)

  Wat is uw ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?

  Welke huisdieren heeft u?

  Welke tijd en dagen bent u beschikbaar voor kennismaking?

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 4 oktober 2018
  Aantal dagen in asiel 342 dagen
  Plaatsbaar vanaf 4 maart 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Onder voorwaarden
  Speciale zorg Behandeling gedragsprobleem
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte tot 30 cm
  Vachtverzorging Trimmen
  Kan loslopen Onbekend
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons enkel op afspraak bezoeken.

  gouda@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Bobbie

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.