Tetty

Tetty

 • 21 maart 2022
 • Tetty 4
 • Tetty
 • Tetty 2
 • Tetty 7
 • Tetty 3
 • Tetty 8
1/6
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Hoi allemaal,

  Mijn naam is Tetty en ik ben een kruising keeshond/mopshond. Ik ben nog een jong ventje, want ik ben pas bijna 1 jaar oud.

  Leuk koppie heb ik he? Ik zal jullie wat meer vertellen over mijzelf zodat jullie weten wat dit leuke koppie zoekt.

  Nou ten eerste zoek ik een nieuw huisje. Een huisje waar ik lekker kan scharrelen de hele dag, waar ik mijn eigen mandje heb staan en waar ik part of the family kan worden.

  Op het begin kijk ik graag even de kat uit de boom en kan ik mij wat terug houdend opstellen. Ik vind mensen gezellig, maar ik vind het niet fijn als alle aandacht gelijk op mij gericht is.Ik moet je eerst even wat beter leren kennen. Mijn verzorgers hebben mij verteld dat dit niet zo raar is. Dat mensen onder elkaar ook vaak een paar keer nodig hebben om elkaar beter te leren kennen. Dus dan doen we de kennismaking voor mij op de mensen manier.

  Als je eenmaal in mijn hart zit, kom je er echt niet meer uit. Je bent dan echt mijn allerbeste maatje voor altijd. Ik hecht heel veel waarde aan mijn familie en ben het liefst de hele dag bij ze. Gezellig samen naar cursus, door het bos struinen en thuis de huishoudelijke klusjes doen. Zo ziet een ideale dag er voor mij uit.

  Het is natuurlijk fijn dat ik zo veel waarde hecht aan mijn familie, maar soms is het ook een valkuil voor mij. Ik vind het namelijk echt wel een beetje stom als mijn familie mij thuis achterlaat. Dus ik zoek wel echt iemand waarbij ik vaak mee kan of thuis is. Ik wil wel mijn best doen met de juiste begeleiding om het rustig op te bouwen, maar als het niet gelijk lukt hoop ik dat mijn familie rekening met mij houdt.

  Ik ben een druk bijtje. En vindt naar buiten gaan ook echt heerlijk. Lekker ravotten in het bos ben ik niet vies van. Naar andere honden ben ik wat wisselvallig. Soms vind ik ze wel leuk maar heb ook mijn momenten dat ik gewoon lekker mijn eigen ding wil doen. Maar goed dat hebben we allemaal wel eens toch?

  Los lopen is niet voor mij weggelegd, ik heb namelijk af en toe last van bananen in mijn oren? Hebben jullie daar wel eens last van gehad? Ik kan niet uitleggen waar ze vandaan komen, maar opeens zitten ze er.

  Op dit moment sta ik in de bloei van mij leven. Dit is de fase waarbij ik de wereld ontdek en veel nieuwe dingen leer. Ik merk dat ik een klein beetje achterloop op soort genoten met bepaalde vakken. Daarom is een rondje hondenschool voor mij echt een must!

  Buiten aan de riem is voor mij werk aan de winkel. Jullie noemen het trekken aan de riem? Ik probeer gewoon om naar dat grassprietje te komen. Maar ik ben er van overtuigd dat het ook op een andere manier kan. Wat misschien voor mij wel een grote oefening wordt is mensen passeren aan de riem. Ik weet niet waarom, maar vindt het spannend als mensen zo dicht langs mij lopen. Daarom ga ik maar heel hard blaffen, want dan zullen ze vast wel weg gaan. Hier wil ik graag aan werken, want dit is voor niemand leuk.

  Ik ben opzoek naar een actief, maar toch ook een rustig huishouden. Ik ben een echte keeshond en ben dus heerlijk vocaal. Mij zal je in huis niet zo vaak kwijt zijn. Ik ben namelijk bij jou of je hoort mij wel ;). Tegelijkertijd is dit ook een aandachtspunt, want het is best vermoeiend om het gevoel te hebben dat je overal naar moet blaffen. Ik ben een bezig bijtje en ben graag actief bezig, maar ik kan ook zeker genieten van mijn rust. Ik vind het fijn als ik mij af en toe kan terug trekken en lekker kan knorren zonder dat iemand mij stoort. Jullie mogen wel in de buurt zijn natuurlijk, maar laat mij wel lekker een dutje doen.

  Omdat ik ook zo’n behoefte heb aan mijn rust zoek ik een huishouden van 1 tot 2 personen zonder kinderen. Wel kan ik mijn huis delen met katten. Die vind ik wel gezellig. Ook zou ik eventueel mijn huis kunnen delen met een honden dame van mijn grote.

  Ben je veel thuis en heb je zin om alles in het leven met mij te delen? Heb je je schoenen al aan om naar de hondenschool te gaan? En kan je mij alle geduld, liefde en aandacht geven die ik nodig heb?

  Stuur dan snel een mail naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin je werk-woonsituatie, ervaring en telefoonnummer. En wie weet nodigen mijn verzorgers je uit voor een kennismaking.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 21 maart 2022
  Plaatsbaar vanaf 29 januari 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Alleen bij vrouwtjes, van eigen grote
  Kan bij katten Ja
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Nee, rustig opbouwen
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn In training
  Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte tot 30 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  sdo@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Tetty

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.