Jax
In het zonnetje

Jax

 • 13 maart 2021
 • Jax 11
 • Jax 5
 • Jax 13
 • Jax 9
 • Jax 4
 • Jax 12
 • Jax 6
 • Jax 2
 • Jax 1
1/9

Grappige groot kereltje zoekt huis!

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Kereltje noemen ze mij, is het niet lachwekkend te noemen? Met mijn 45 kilo durven ze kerel nog te verkleinen ook. Wellicht komt het door mijn jonge leeftijd van 1 jaar en 11 maanden in combinatie met de jolige bokkensprongen die ik kan maken als ik mijn feestmuts opzet. Die feestmuts draag ik iedere dag hoor, ik bedoel, wie de boel niet zelf versiert daar is het leven geen feestje van. Dat probleem heb ik niet, Ik heb de slingers des leven om mijn nek en ren er vrolijke en olijke rondjes mee rond. Wie ze te pakken krijgt mag ze hebben… als je kan, pak me dan!

  Buiten mij als groot feestnummer om, moet ik ook nog wel serieus in de banken hoor. Manieren? Die heb ik lekker niet. Voor mij geen enkel probleem, ik bedoel “iets is pas een probleem als je dat er zelf van maakt!” nou.. daar maak ik dus zelf helemaal geen probleem van, maar mijn verzorgers hebben mij met een vingertje gewezen op de serieuze kant hiervan. Wat denk je? Het maakt me nog steeds geen fluit uit hoor. Maar goed, zij zeggen dat het mijn kansen vergroot als ik naast grote clown ook soms een braaf jongetje kan zijn. Vooruit maar weer, ik zal mijn best doen. Voor een koekje, goed? Nou ja, 2 dan…

  Omdat ik ervaren wordt als een grote en sterke dino-baby denken mijn verzorgers dat je aan mij alleen je handen al genoeg vol hebt. Maar ik heb ze weten te overtuigen dat een stabiele (flinke) teef de mensen wellicht wel een handje kan helpen met mijn nog te leren manieren in en rondom huis. Zo een pittige dame heb ik wel respect voor, door zo een laat ik mij de les wel lezen en leren. Zo een mannelijk figuur mag zijn adviezen des levens voor zichzelf houden. Ik neem niet graag iets aan van een andere man op 4 poten. Samenwonen met een andere reu lijkt mij dan ook niet zo een pretje. Geef mij maar een dame die ik het hof kan maken.

  Vanwege mijn grote lol in het najagen van andere dieren, lijkt het mij het fijnste samen te leven zonder andere dieren dan een hond. Het is vanwege mijn impulsieve aard belangrijk dat een veilig omheinde schutting (van de tuin/erf) dienst doet om mij uit de problemen te houden. Ik heb geen kwaad in de zin hoor, maar in mijn enthousiaste ondernemingen vind je mij anders een straat verderop terug voor het konijnenhok van de buren. Niet helemaal de bedoeling.

  Zoals je leest ben ik een ondernemend typje, zacht uitgedrukt. Ik zou het toch fantastisch vinden als ik een net zo een actieve eigenaar vind die graag met mij de stranden en bossen afgaat om de kilometers in de benen te nemen. Natuurlijk kan ik niet meteen los van de riem met alle remmen los, ze zeggen hier dat ik eerst moet leren wat wel en niet mag, daarbij moet ik van het woordje “hier” goed de context begrijpen, “Hier”? Toen ik de laatste keer aangaf dat het een scheldwoord leek, bleek ik het nog niet helemaal begrijpen. Maar ik neem aan dat jij mij toch eerst allemaal vaardigheden aanleert (aan een lange lijn) zodat ik en jij in de toekomst goed kunnen vertrouwen op mijn aangeleerde basis gehoorzaamheid. Als ik jou dan wat beter begrijp krijg ik hier misschien wat meer ruimte en vrijheid voor terug.

  Ben jij dat actieve mens die ik zoek? Staan jouw nieuwe wandelschoenen voor aankomend seizoen al te wachten op de eerste kilometers? Dan ben er klaar voor jou te ontmoeten! Stuur je mij een mailtje via sdo@dierenbescherming.nl? Dan spring ik binnenkort van blijdschap tijdens een kennismaking op jouw schoot! Ja.. dat past gewoon..

  Kenmerken

  Dossiernummer 1143371
  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 13 maart 2021
  Aantal dagen in asiel 66 dagen
  Plaatsbaar vanaf 26 januari 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Alleen bij vrouwtjes
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Onbekend
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn In training
  Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  sdo@dierenbescherming.nl

Deel profiel van Jax

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.