Henry

Henry

 • 5 februari 2018
 • Foto henry

Gouden mandje gezocht voor Golden Henry

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Henry is een leuke, enthousiaste Golden retriever van vier jaar oud die helaas na afstand op zoek is naar een nieuw baas. Henry is een echte allemansvriend; iedereen wordt in het asiel vrolijk wiebelend begroet, het liefst met een deken of speeltje in zijn mond. Ook honden vindt Henry geen probleem, hoewel hij wel wat lomp kan zijn.

  Henry is een hond die graag op stap gaat. Hij zoekt dan ook een baas die hem zowel fysiek als mentaal kan uitdagen. Ondanks dat Henry een hele lieve hond is, heeft hij wel zijn werkpunten. Henry is wat gevoelig voor stress. Dit betekend dat hij in een nieuwe omgeving echt tijd nodig heeft om te wennen; in een nieuwe situatie kan hij onrustig zijn. Daarnaast is bij zijn eerste plaatsing gebleken dat hij mogelijk spullen gaat verzamelen en dit moeilijk laat ruilen. Hij heeft bij plaatsing bezittersdrang laten zien. Hoewel hij dit in het asiel minder toont, is dit wel een belangrijk punt van aandacht voor een eventuele nieuwe eigenaar. We plaatsen Henry daarom het liefst in een rustig huishouden zonder (kleine) kinderen en het liefst ook zonder andere honden omdat we niet weten of Henry ook bezit verdedigd naar andere honden. Het is van groot belang dat een nieuwe eigenaar hier een lange(re) adem voor heeft, geduldig is en inziet dat Henry zal moeten leren dat wij mensen geen bedreiging vormen. Hulp vanuit het asiel of eventueel een gedragsdeskundige is mogelijk aan te raden. Verder waardeert Henry het menselijke gezelschap enorm. Een baasje die veel thuis is, zal daarom het beste bij hem passen. Sowieso zal het alleen thuis zijn, rustig opgebouwd moeten worden voor hem.

  Verder wandelt Henry dus graag en maak je hem blij met bijna iedere activiteit. Toen hij in het asiel kwam, trok hij erg aan de riem. Dit is inmiddels al een stuk beter geworden maar blijft voorlopig wel iets om aan te werken. Hij werkt graag voor zijn voer en is dus makkelijk trainbaar (mits hij niet teveel stress ervaart). Henry kan bij het ervaren van spanning, reageren op auto’s en fietsers omdat hij deze spannend vind. Hij is daarbij meestal wel goed af te leiden en wanneer hij ontspannen is, reageert hij eigenlijk niet.

  Helaas is onlangs bij Henry HD geconstateerd. Hij heeft hier op dit moment nog geen last van maar dit is wel iets voor een nieuwe eigenaar om goed in de gaten te houden. Omdat Henry nog zo jong is en weinig klachten laat zien, krijgt hij op dit moment nog geen pijnstilling maar voor de toekomst is dit waarschijnlijk wel nodig. Een actieve hondensport als behendigheid is voor Henry niet meer weggelegd maar lekker wandelen gaat prima en is ook nodig om zijn spieren te ontwikkelen. Wij weten echter niet hoe (snel) de HD zich gaat ontwikkelen tot het punt waarop Henry pijnstilling nodig gaat zijn.

  Wil jij misschien het gouden mandje verzorgen voor Golden Henry? Stuur dan een mail naar info.deswinge@dierenbescherming.nl en beantwoord in de mail de volgende vragen:

  - Gegevens van uzelf:
  Naam:
  Adres:
  Telefoonnummer:

  Om welke hond gaat het:
  Gezinssamenstelling: kinderen zo ja welke leeftijd
  Woonsituatie: flat/eengezinswoning/vrijstaand/boerderij
  Traplopen: ja/nee
  Welke andere huisdieren zijn er aanwezig:
  Hond: Ja/nee, indien ja: reu of teef en aantal:
  Kat: Ja/nee, indien ja, hoeveel?
  Kippen/ vee/ overige dieren:

  Hoelang moet de hond per dag alleen zijn?
  Ma: ...... uur
  Di: ..... uur
  Wo: ...... uur
  Do: ...... uur
  Vr: ..... uur
  Zat: ..... uur
  Zon: ..... uur

  Ervaring met honden:

  Hoe belangrijk zijn medische kosten?

  Wat kunt u de hond bieden?

  Wat zijn uw verwachtingen?

  Overige opmerkingen:

  Wij bedanken u voor uw interesse voor één van onze honden. We beoordelen alle aanvragen zorgvuldig en indien wij denken dat u een potentiële match bent voor de hond van uw keuze, nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op. Wij proberen het u daarnaast ook te laten weten wanneer onze keuze niet op uw aanvraag is gevallen maar wanneer er veel reacties binnen komen voor een bepaalde hond dan kan het wat langer duren voordat u reactie ontvangt.


  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 5 februari 2018
  Plaatsbaar vanaf 24 januari 2023
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onder voorwaarden
  Kan bij katten Onder voorwaarden
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Nee
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn In training
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Niet waakzaam
  Vachtverzorging Trimmen
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons alleen op afspraak bezoeken, tussen 13.00-16.00 uur.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Henry

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.