King
In het zonnetje

King

 • 6 mei 2020
 • 8aaa6868 b200 4a31 994a 76a2cecb0949

Werkpaard zoekt een baas met wie hij aan de slag mag gaan.

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Deze grote, jonge herder heet King. Een gedreven, werklustige maar ook zeer vriendelijke herder van 2,5 jaar oud. De vorige eigenaar van King was te ziek om voor hem te zorgen. Daardoor heeft King ook een groot gedeelte van zijn socialisatie en de (buiten) wereld gemist. Met de juiste aanpak en stabiliteit weten wij zeker dat er een toppertje te maken is van King!

  Toen King hier aankwam, vond hij het ontzettend spannend. Alles leek nieuw voor hem te zijn. Hierdoor had hij een aantal dagen nodig om te acclimatiseren. Gewend raken aan een kennel zal niet lukken voor hem. Hij vindt het gevoel van opsluiten verschrikkelijk. In zijn kennel sloopt hij kleedjes, gooit zijn waterbakken om en blaft veel bij het zien of horen van mensen. Door zijn formaat kan hij je enorm afschrikken.

  Gelukkig is King jong en leergierig. Wandelen aan de lijn gaat een stuk beter dan voorheen. King moet duidelijk en consequent aangepakt worden. Wanneer dit niet gebeurt, gaat hij springen, happen en trekken aan de lijn. Het passeren van andere honden is nog een leerpunt voor King. Wij plaatsen King niet bij kinderen en andere (huis)dieren.

  King is een tijdje geplaatst geweest. Wegens wisseling van werktijden, moest King te lang alleen blijven waardoor hij teruggebracht is. Het alleen blijven is iets wat King (nog) niet goed kan en dit zal langzaam opgebouwd moeten worden. Bij zijn laatste eigenaren lukte het uiteindelijk om King 4 uur alleen te laten. King weet hoe hij deuren moet openen en de stofzuiger en tuinslang zijn dingen die hij niet begrijpt. In huis heeft hij - op zijn speelgoed na - niks gesloopt.

  Voor deze kerel zijn wij op zoek naar eigenaren die bereidt zijn om met hem aan de slag te gaan en er voor open staan om trainingen/cursussen te volgen. Ervaring met (werk)honden en iemand die stevig in zijn schoenen staat, hebben bij ons de voorkeur. King wordt niet op een appartement geplaatst. Wanneer King de juiste begeleiding krijgt, krijg je er een enorme knuffelkont voor terug.

  Kan jij King bieden wat hij zoekt? Stuur dan een uitgebreide mail met ervaring en informatie over je huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.nl

  Kenmerken

  Dossiernummer 16066
  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 6 mei 2020
  Aantal dagen in asiel 210 dagen
  Plaatsbaar vanaf 22 december 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Kan alleen thuisblijven Nee
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Trekt
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Onbekend
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  In het dierentehuis plannen we alleen op afspraak bezoek in.

  info@dierentehuisdenbosch.nl

Deel profiel van King

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.