Sergio
In het zonnetje

Sergio

 • 6 april 2014
 • Sergio
 • Sergio 6
 • Sergio 2
 • Sergio 4
1/4

Ontmoet onze Sergio

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Sergio is onze grote vriendelijke reus.
  Een Argentijnse dog van 8 jaar en 7 maanden jong. Jong zeggen wij, want zijn clowneske gedrag laat je denken dat je met een zeer jonge hond te maken hebt. Sergio is afstand gekomen omdat er niet meer voldoende tijd was in het huishouden voor hem.

  Sergio kwam binnen met een wat onrustige huid en wat aan de lichte kant met zijn gewicht binnen. De juiste voeding kan goed helpen bij een gevoelige huid en darmen. Bij ons staat Sergio nu op graanvrij voer met de smaak tonijn en hier doet hij het goed. De plekken worden rustiger en sommige zijn zelfs al verdwenen.

  Sergio is een ware clown. Hij is een spring in het veld voor zijn leeftijd en af en toe echt nog een grote puppy. Hij houdt ontzettend van aandacht, lekker samen met de bal spelen en thuis samen op de bank neerploffen. Hier kan je hem ontzettend blij mee maken. Sergio heeft met kinderen samen geleefd, dit vond hij geen probleem. Wel merkte ze dat hij soms wat meer rust nodig had. Daarom plaatsen wij Sergio pas bij kinderen vanaf 16 jaar die niet de hele dag druk om hem heen rennen.

  Aan de lijn kan Sergio nog wel wat eer behalen. Sergio kent de basis commando’s en heeft in het verleden de puppycursus en de basiscursus afgerond. Wel zien wij dat hij af en toe bananen in de oren heeft en lekker zijn eigen ding doet. Hij zal een opfris cursus kunnen gebruiken en een eigenaar die af en toe zijn clowneske en zijn bananen in zijn oren voor lief neemt. Naar honden is Sergio wisselvallig. Sommige negeert deze ouwe dibbes . Maar er zitten toch ook echt wel wat individuen tussen waarmee hij geen bloemetjes wilt plukken. Rustige teefje die hem lekker zijn ding laten doen, reageert Sergio het beste op. Andere honden die hem uitschelden, vindt hij echt niet tof. Dan kan hij ook van zich laten horen. Maar goed geef hem eens ongelijk he ?

  Sergio kan niet met katten overweg, die vindt hij in een woord gewoon stom. Het liefst jaagt hij de stuipen bij ze op het lijf. Daarom zullen wij Sergio ook niet bij katten plaatsen. Voor zijn rust, maar zeker ook voor hun veiligheid.

  Kun je Sergio het actieve, maar rustige huishouden bieden wat hij nodig heeft. Heb je zin om nog een opfris cursus te doen met hem. Maar kan je hem ook nemen voor hoe hij is en af en toe om zijn daden lachen? Stuur dan snel een mail naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin je werk- en leefsituatie, motivatie, ervaring en telefoonnummer.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 6 april 2014
  Plaatsbaar vanaf 4 december 2022
  Kan bij kinderen Ja
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Je kunt ons opvangcentrum alleen op afspraak bezoeken.

  Stuur ons een mail met je naam en telefoonnummer via sdo@dierenbescherming.nl. Stuur ook de naam van het dier en eventueel de url mee!

  Of gebruik bij voorkeur de knop hieronder.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Sergio

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.