Rose

Rose

 • 21 november 2020
 • Roos 12
 • Roos 22
 • Roos 19
 • Roos 6
1/4
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Rose is een onzeker hondje, een kruising middelgroot. Ze heeft als geboortedatum: 21-11-2020 en aan haar chipnummer is te zien dat ze oorspronkelijk uit Roemenië komt. Voor zover bekend heeft ze meerdere baasjes gehad. De reden van haar komst in het asiel is een conflict met het andere hondje in huis en een uitval naar één van de katten. Waarom het ineens zo fout ging is niet echt duidelijk. Rose woonde al langer in huis en tot voor kort ging dat eigenlijk wel goed. Mogelijk is het een opeenstapeling van factoren, stress op stress kan rare dingen doen met dier (en mens).

  Hoezo stress? Nou Rose vindt de wereld maar een eng gebeuren. Ze heeft een schattig half kort staartje (of halflang net wat u wilt) maar dat zit vaak tegen haar achterwerk geplakt. Zo af en toe ontspant ze een beetje en zien we haar wat hoger kwispelen. Neemt de spanning toe gaat ze een eindje verderop zitten om net te doen of je er niet bent. Maar met een beetje rust en vertrouwen komt ze een lekker voertje halen en vindt ze het ook wel fijn om geaaid te worden. Het is een mager hondje, medisch is ze keurig gezond verklaard en ze heeft een goede eetlust. Samen wandelen geniet ze van het snuffelen, al zie je aan haar lage houding dat ze het ook erg spannend vindt. Met een hard geluid of vreemde beweging wees bedacht, dan wil ze vluchten. Los van de lijn is een slecht plan, een veilig tuigje is geen overbodige luxe.

  In het asiel wil ze best snuffelen bij andere honden. Dat gaat voorzichtig, klaar om te vluchten maar zonder uitvalgedrag. Een ontmoeting buitenshuis is heel anders dan samenleven met een soortgenoot. Of dat wijs is? Wellicht is een plaatsing als single hond verstandiger. Tja katten, tijdens de gedragstest negeerde ze de katten. Dat is prima maar zegt in feite niets of al dan niet samen kunnen wonen, ze gaat gewoon geen interactie aan. Gaat de deurbel laat ze veel blaffen horen. Niet omdat ze nu zo waaks is maar uit lijfsbehoud want onbekende mensen vindt ze best wel eng. U ziet op de foto's ook prachtig het gedrag want ja, zo'n camera met grote lens en onbekend iemand, levensgevaarlijk. U begrijpt met dit verhaal dat een gezin met kinderen, hoe gezellig ook, geen geschikte omgeving is voor Rose.

  Alleen thuis, hm ja voor een kort tijdje, even boodschappen doen. Bent u langer van huis dan maakt ze haar ongemak duidelijk door te janken en te blaffen. De pogingen om haar te verleiding om met een speeltje te spelen heeft tot nu toe geen succes geleverd, geen samenspel. Sterker nog, de weggooibeweging zorgde voor grote bedenkingen bij Rose en bijna een sprintje de andere kant op. Lijkt het alles bij elkaar een negatief verhaal? Nee hoor, want als ze haar vertrouwen geeft laat ze zien dat ze heel graag veilig en geliefd wil zijn. En willen we dat niet allemaal? Ze vraagt om een verstandig baasje, een goede leefomgeving (en met goed bedoelen we vooral passend) en enige kennis om dit hondje te begeleiden naar meer dapperheid en een meer ontspannen bestaan.

  Herkent u zich in de omschrijving en bent u verloren bij het zien van Rose? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 21 november 2020
  Plaatsbaar vanaf 26 november 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Onbekend
  Kan alleen thuisblijven Onbekend
  Kan mee in de auto Onbekend
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte 30 tot 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  info@schuthok.nl

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Rose

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.