Bobby
Nieuw in het asiel

Bobby

 • 22 september 2018
 • 17900 Bobby
 • 17900 Bobby1
1/2
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Bobby, een klein hondje met great looks, een gecastreerde reu met geboortedatum: 22-09-2018. Kun je ook teveel van je hondje houden? Het is een retorische vraag maar zeker is dat het baasje ontzettend veel van Bobby houdt en het een verdrietige beslissing was. Er is wel een duidelijke reden die we graag willen uitleggen omdat het ook belangrijk is voor een nieuw baasje.

  Met 4 maanden leeftijd in huis gekomen. Natuurlijk was het best veel werk zo'n jong hondje in huis, vooral de zindelijkheid was best een dingetje. Maar het lukte en niets leek een zonnige toekomst in de weg te staan. Bobby was zo'n 1,5 jaar en zijn gedrag veranderde. Opmerkelijk (of eigenlijk wel logisch) viel dat samen met de verplaatsing van de bench naar onder tafel. Toen leverde het deurtje dichtdoen een grommetje op, langslopen ook en langzaam escaleerde dat naar uitvallen en happen. Ook in andere situaties ging Bobby steeds vaker dat gedrag inzetten. Een aantal dingen vond hij erg leuk zoals samen fietsen (hondje in een mandje voorop de fiets) en het uitlikken van een bakje vla (snel geven, anders vond hij daar ook iets van). Eten was sowieso een dingetje en hij heeft in het asiel vreselijk moeten wennen maar hij eet gewone hondenbrokjes met (natuurlijk) wat zacht. Terug naar zijn gedrag want waarom doet hij dat nou?

  Het manneke is helemaal niet stoer en vindt alles een beetje eng. Voor een hond (mensen ook trouwens) is veilig voelen van levensbelang. Worden de stresssignalen die uitgezonden worden niet herkend dan schakel je op naar grommen, uitvallen om vervolgens te gaan happen en ja ook bijten. Want hoe leuk we het ook verwoorden, er waren wel wondjes (bij het baasje voor de goede orde). Ontzettend verdrietig want Bobby wil dat niet en het baasje wilde het al helemaal niet. Maar ja, waar je succes mee hebt ga je herhalen en zo verplaatste Bobby zijn gedrag naar heel veel dagelijkse situaties en was het eigenlijk niet zo gezellig meer. Het andere dat opvalt is dat hij ontzettend veel steun zoekt door op te springen, op schoot te willen en te knuffelen. Is dat verkeerd dan? Nee, knuffelen en op schoot is prima, bijna onontkoombaar, maar niet vanuit het 'mammie-help' gevoel. Iets meer op eigen pootjes leren staan, het leven is niet eng (nou ja soms wel en dan rekent hij ook op uw bescherming!) Dat hij regelmatig dansend op zijn achterpootjes staat is best logisch als je zo klein bent én beloond door aandacht want zeg nou zelf, het is ook een grappig gezicht. Als beetje slim hondje, en slim is Bob wel, leer je dat in een handomdraai.

  Het gedrag in de mand zien wij ook. We voorkomen gedoe en zorgen dat Bobby naar ons toekomst, zo blijft zijn mandje een veilige plek en wordt het gedrag minder beladen. Aangelijnd meelopen doet hij bij voorkeur half achter de mens. Schuin vanonder zijn zwarte lokken kijkt hij naar de andere honden en bouwt een beetje afstand in. Soms durft hij vaag te snuffelen. Katten, daar snapt hij niets van. De brokjes in de kattenkamer waren best interessant, kwam er zo'n huge zwart wit dier naar voren! Wow, waar is de nooduitgang?! Een gezin met kleine kindjes is geen goede match, Bobby is het niet gewend en gelet op zijn gedrag zou het ook teveel spanning geven. Alleen thuis moet rustig opgebouwd worden in een nieuwe omgeving. Even de deur uit voor boodschappen, een kopje thee of doktersbezoek was geen probleem. De laatste tijd deed hij toch weer een plas in huis, waarschijnlijk uit stress. Het baasje is keurig naar de dierenarts geweest, geen medische reden gevonden. Bij de hondentrimster gedraagt hij keurig; zijn vachtje heeft natuurlijk de nodige vakkundige onderhoud nodig.

  Leert u hem dat rollen de modder, rennen door het hoge gras en wellicht een speeltje apporteren of de allerbeste 'zit' laten zien gewoon heel erg leuk is zolang je dat samen op een positieve manier met je mens mag doen? Dan belooft Bobby de controle van het dagelijks leven uit handen te geven (mand/bench uitgezonderd). Bent u helemaal verliefd en de juiste match voor dit leuke manneke? Dan horen we het graag, u bent welkom! We werken op afspraak.

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 22 september 2018
  Plaatsbaar vanaf 25 november 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Onbekend
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte tot 30 cm
  Vachtverzorging Trimmen
  Kan loslopen Onbekend
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Bobby

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.