Dex
In het zonnetje

Dex

 • 28 april 2017
 • Dex 1
 • Dex4
 • Dex1
1/3

Grote mond maar een heel klein hartje.

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Deze Wolfsgrauwe Duitse Herder heet Dex. Een jongeman van 5 jaar oud. Wegens privé-omstandigheden is Dex bij ons in het asiel terecht gekomen. Voor hem wordt het hoog tijd dat hij een nieuw plekje gaat krijgen.

  Dex vindt het leven in een kennel overduidelijk niet leuk. Hij komt met een hoop bombarie naar de kenneldeur en laat hierbij zijn voortanden zien. Door zijn heftige reactie hebben wij de eerste paar dagen niks met Dex kunnen doen. Naar mate hij zijn vaste verzorgers leerde kennen, wordt hij rustiger in de kennel. Ook snoepjes werken heel erg goed bij Dex om daarmee zijn vertrouwen te winnen.

  Tijdens het wandelen is Dex een totaal andere hond. Hij is super lief en sociaal, trekt niet en negeert alle andere honden om hem heen. Hij heeft veel training gehad bij zijn vorige baas en dit is duidelijk te merken. De commando’s die hij heeft geleerd, volgt hij perfect op.

  Er is bij Dex HD geconstateerd. Oftewel, heupdysplasie. Dex mag vooral rechtlijnige bewegingen maken en niet al te lang. Ook spelen met een bal of traplopen waardoor zijn heupen flink belast worden, raden wij sterk af. Op dit moment krijgt hij hier nog geen medicatie/ondersteuning voor. Houdt er rekening mee dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat zijn.

  Dex is opgegroeid in een gezin met (jonge) kinderen. Dit is altijd goed gegaan. Hij is erg enthousiast en als hij je goed kent, kruipt hij het liefst bij je op schoot. Met andere honden is hij wisselend. Door het lompe gedrag van Dex, schrikt hij andere honden vaak af. Als de tegemoetkomende hond daardoor in verdediging gaat, valt Dex uit. Wij plaatsen hem daarom uit voorzorg niet bij andere honden. Mede ook door zijn slechte heupen.

  Hier en bij zijn vorige baas is Dex waaks. Als hij de deurbel hoort of wanneer er iemand voorbij loopt, begint hij flink te blaffen. Daarom zijn wij voor Dex op zoek naar een huis met tuin. Hij wordt niet op een appartement geplaatst. Nieuwe eigenaren die ervaring hebben met herders en genoeg tijd om hem fysiek maar vooral mentaal uit te dagen, hebben bij ons de voorkeur.

  Denk jij het perfect baasje voor Dex te zijn? Stuur dat een uitgebreide mail met informatie of je ervaringen en huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.nl

  Kenmerken

  Geslacht Mannelijk
  Geboortedatum 28 april 2017
  Aantal dagen in asiel 151 dagen
  Plaatsbaar vanaf 4 november 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Ja
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Goed
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Ja
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  In het dierentehuis plannen we alleen op afspraak bezoek in.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Dex

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.