Dora
In het zonnetje

Dora

 • 1 januari 2018
 • 50 D6 D69 A 098 D 4 F46 B909 3 D193 D2 ECF7 A
 • 20220717131449 IMG 0040
 • 20220717131654 IMG 0073
 • 20220717131734 IMG 0084 1
1/5

Nu met filmpje!

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  KENNNIS MAKEN ? HET ASIEL WERKT OP AFSPRAAK
  Als u belangstelling heeft voor dit dier kunt u uw gegevens (zie onder) via de mail doorgeven aan ons. Wij nemen dan contact met u op.

  Grote knuffelbeer Dora is een 5-jarige Anatool en de vrolijkste en enthousiaste reuzin in ons asiel. Ze kan je heerlijk in de maling nemen en geeft de zachtste en warmste knuffels in het asiel. Deze teddybeer is een heerlijke hond om een fijne band mee op te bouwen. Dora is een teefje of laat het "je" maar achterwege want met haar 52 kilo is ze de grootste hond in ons asiel. Hierdoor past ze natuurlijk niet op een appartement of in een kleine omgeving. Dora heeft ondanks haar grote logge lijf een klein hartje.

  Niet iedereen vertrouwt ze meteen, maar met een beetje geduld en vooral met heel wat lekkers is ze daarna je beste vriendin. Vrijwilligers en stagiaires hebben binnen een enkele dag altijd een bijzondere relatie met haar. Iedereen wordt ook enthousiast begroet met haar kwispelende krulstaart. Ze vindt het geweldig om je mee te nemen op avontuur en trekt je overal naartoe.

  Deze avonturen vindt ze geweldig en alle geurtjes en schatten die ze ontdekt zal ze je daarna vol trots laten zien. Ze heeft dan niet door dat ze je behoorlijk alle kanten op trekt. Voor wandelingen buiten haar eigen terrein moet je daarom ook sterk in je schoenen staan. Daarnaast is ze gek op spelen, stoeien en met speeltjes gek doen. Deze reus springt fanatiek omhoog, tegen je op of loopt je omver en daar heeft ze geen erg in. Wel plaatsen we haar daarom niet bij jonge kinderen want tja ze is echt groot en lomp.

  Dora heeft de heerlijke eigenschappen van een lompe, vriendelijke reus. Maar als je kiest voor een Anatool weet je vast en zeker al wat een al oudere teef ook nodig heeft: Een waakdoel en/of terrein.

  Een Anatool, en dus ook Dora, wil haar dierbare, liefhebbende familie graag beschermen tegen al het "kwaad". Of dit dan de postbode, eekhoorn of verkeerd vallend blaadje is, met een waakse blaf laat ze merken wanneer ze het niet vertrouwt en bij zonder toestemming benaderen wordt ze wel serieus.

  Ze zou daarom perfect zijn op een erf waar ze lekker haar eigen gang mag gaan. Waar ze lekker kan spelen en kroelen met haar familie en bekenden maar waar haar terrein het terrein is dat ze mag/moet beschermen. Nieuwe avonturen of verwachtingen: daar zal ze echt in getraind moeten worden. En of dat ooit haalbaar is?

  Ze heeft de Anatool eigenschap om te waken en ook aan de lijn kan ze dit doen wanneer ze iets niet vertrouwt of andere dieren ziet. Elke hond is te trainen maar ons uitgangspunt voor het zoeken naar een fijne, mooie plek voor Dora is daarom een terrein of grote tuin in een rustige omgeving zijn.

  En daar woont dan die een bazin/baas die in Dora de vriendelijke, lieve knuffelbeer ziet die ze is en letterlijk en figuurlijk stevig genoeg in haar/zijn schoenen staat om Dora dat thuis te bieden dat deze knuffelberin nodig heeft en verdient.

  Denkt u Dora dit te kunnen bieden? Vul dan onderstaande vragenlijst in.

  Wanneer je de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of je geschikt bent voor het dier en dan zullen we je hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting.

  1. Naam en voorletters
  2. Adres
  3. Woonplaats en postcode
  4. Telefoonnummer
  4.a eventueel 2e telefoonnummer
  4.b Email adres

  5. Waarom wilt u specifiek dit dier hebben? Wat spreekt u aan aan deze hond?

  6. Wat is u gezinssamenstelling?

  7. Heeft u momenteel andere dieren?

  8. Werkt u en hoeveel?

  9. Moet de hond traplopen?

  10.Is het erf omheind?

  11. Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?


  12. Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?  Kenmerken

  Dossiernummer 1127619
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 1 januari 2018
  Aantal dagen in asiel 196 dagen
  Plaatsbaar vanaf 19 september 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 12 jaar
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Onbekend
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn In training
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Wil je kennismaken? Dit asiel werkt uitsluitend op afspraak!

  Buiten de openingstijden zijn we telefonische bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-16.30.

  Stuur een bericht.

Deel profiel van Dora

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.