Fenna

Fenna

 • Vrouwelijk
 • 4 februari 2020
 • Retrail dogs 21 van 101
 • Fenna 3
 • Retrail dogs 27 van 101
 • Fenna retrail
 • Fenna DCD
 • Fenna DCD2
 • Retrail dogs 16 van 101
1/8

Topmodel met gouden hartje zoekt verantwoordelijke baas

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Fenna is een prachtige Stafford kruising van 2,,5 jaar oud. Ze werd eind 2021 gedumpt door haar vorige baas.

  Bij binnenkomst in de opvang was ze vreselijk bang, waardoor ze naar alles en iedereen uitviel. Gelukkig merkten we dat haar vertrouwen vrij snel te winnen is; met lieve woorden, iets lekkers en een tennisbal is het ijs snel gebroken en laat Fenna haar geweldige karakter zien.

  Want dat heeft ze! Voor de mensen die ze kent is Fenna een gouden hondje. Ze heeft een lief, gevoelig karakter en is heel blij en enthousiast. Ze is duidelijk nog jong en kan soms wat onbehouwen zijn in haar enthousiasme, vooral als ze je heeft gemist en je terug bij haar komt wordt je overladen met knuffels. Fenna is een actieve hond die graag mee gaat wandelen. Ook tennisballen apporteren vindt ze geweldig, je maakt haar dolblij met een tennisbal - of 12 als het aan haar ligt. Zwemmen en pootjebaden vindt ze heerlijk, ze is een echte waterrat. Zet je een zwembadje op, dan ligt Fenna erin. Samen trainen vindt ze ook leuk, ze leert heel snel en wil graag voor je werken. Inmiddels kent ze vrijwel alle basiscommando's en luistert heel goed.

  En dat is maar goed ook, want hoewel ze heel veel heeft geleerd en enorme sprongen vooruit heeft gemaakt de afgelopen maanden, Fenna's onzekerheid is helaas niet zomaar weg. Ze blijft een hond waarbij je goed moet opletten, zowel tijdens het uitlaten als in huis met mensen die ze niet kent want ze kan nog steeds flink uitvallen naar onbekende mensen en honden. Wanneer ze echter gewend is aan iemand en weet dat het goed zit onthoudt ze dit en heb je een geweldige vriendin aan haar. En dit gaat gelukkig al steeds sneller.

  Uit voorzorg wordt Fenna enkel met een muilkorf om uitgelaten. Ze is dit gewend en heeft hier totaal geen problemen mee. Het is belangrijk dat haar nieuwe eigenaar dit voortzet om eventuele incidenten te voorkomen. Er zijn verschillende gedragstesten uitgevoerd waaruit gelukkig is gebleken dat Fenna geen kwaad in de zin heeft, ze valt uit omdat ze bang is, maar voorkomen blijft beter dan genezen.

  We zoeken voor deze schitterende dame een eigenaar die ervaring heeft met dit soort gedrag en die verder aan de slag zal gaan om haar op een positieve manier te trainen en haar vertrouwen in de wereld steeds groter te maken. Wij zoeken voor haar een rustige omgeving waar ze niet teveel prikkels krijgt. Ook plaatsen wij haar uit voorzorg niet bij kinderen of andere dieren. Een tuin zou heel erg gewaardeerd worden door Fenna, zodat ze lekker kan ravotten en met de bal kan spelen.

  Wil jij deze lieve, gevoelige meid een nieuwe kans geven? Heb jij de kennis en zin om met haar aan de slag te gaan? Je krijgt er een gouden hond en heel veel liefde voor terug! Heb je interesse, neem dan snel contact met ons op!  Kenmerken

  Dossiernummer 1127152
  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 4 februari 2020
  Aantal dagen in asiel 221 dagen
  Plaatsbaar vanaf 1 juli 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Onbekend
  Speciale zorg Behandeling gedragsprobleem
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Kan alleen thuisblijven Onbekend
  Kan mee in de auto Ja
  Gedrag aan de lijn Valt uit naar andere honden
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Onbekend
  Schofthoogte 30 tot 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Fenna

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.