Kai
In het zonnetje

Kai

 • Vrouwelijk
 • 7 mei 2017
 • 20220609 100719
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Ontmoet Kai! Een zeer vriendelijke Duitse Herder dame van 5 jaar jong. Kai kan vanwege medische omstandigheden niet meer bij haar huidige eigenaren verblijven. Om die reden zijn wij voor haar opzoek naar een nieuw huis!

  Deze lieve meid is al eens herplaats geweest 1 jaar geleden, het is treurig te noemen dat zij helaas niet kon blijven in haar nieuwe huis omdat er helaas niet voldaan kon worden aan de bewegingsbehoefte van deze energieke tante en kwam daardoor niet aan de nodige wandelingen.

  Voor Kai zijn wij dus opzoek naar een huishouden waar er heerlijk de tijd en mogelijkheid is voor lekkere wandelingen. Wel belangrijk dat u fysiek stevig in de schoenen staat en de veters goed vast zitten, want deze krachtige vrouw kan in het begin van de wandeling goed laten merken dat ze er flink zin in heeft door te trekken aan de riem. Als de eerste druk van de wandeling eraf is wandelt Kai ook een stuk meer ontspannen met je mee.

  Een nieuwe eigenaar moet het geen probleem vinden dat Kai aan de riem wat selectief is naar soortgenoten, de kleintjes onder de honden zijn niet haar favoriet. Het verschilt per hond maar Kai kan zich dan wel even laten horen. Daarbij laat ze ook weer even voelen hoe sterk ze is. Wij geloven dat hier absoluut nog eer te behalen valt. Kai heeft namelijk nog geen training hiervoor gevolgd. Omdat Kai redelijk voedsel gemotiveerd is en gek is op een balletje zien wij hier nog grote mogelijkheden dit gedrag op een positieve manier om te buigen.

  Omdat Kai selectief reageert op andere honden en het erg grappig vindt de katten op straat wat op te jagen en achterna te rennen loopt Kai niet los van de riem. Wij adviseren om Kai met een lange lijn meer ruimte te bieden op plaatsen waar dat mogelijk is. Aan een lange lijn kan dan ook gewerkt worden aan een goede re-call. Een omheind terrein zou Kai heerlijk vinden om naar hartenlust rond te kunnen rennen. Ondanks Kai op straat graag een poes laat schrikken is zij wel gewend geweest om met een kat samen te leven. Wij sluiten een plaatsing met een rustige kat daarom ook niet geheel uit. Echter vinden wij het wel van belang dat de kat andere honden gewend is.

  Kai is kinderen vanaf 8 jaar gewend van gasten die op bezoek kwamen. Deze aanwezigheid vindt zij dan ook prima. Indien honden voor de kinderen niet vreemd zijn en zij geleerd hebben van ouders hoe zij moeten omgaan met honden dan zien wij Kai gerust in een huishouden met kinderen vanaf 6 jaar leven. Kai is op haar gemak bij vreemde mensen en ontvangt ze allemaal prima in haar eigen huis.

  Het laatste jaar heeft Kai niet veel alleen thuis hoeven te blijven. Er was eigenlijk altijd wel iemand om haar heen. Bij haar eerste eigenaar is Kai wel gewend geweest even alleen te zijn. Wij verwachten dat dit opnieuw kan worden opgebouwd, uiteraard dient dit in alle redelijkheid opgepakt te worden.

  Een nieuwe eigenaar dient een beetje een sterke rug te hebben betreft het bieden van een verantwoord dieet. Kai vind een hoop dingetjes lekker en dan heeft de weegschaal doen aantikken. Het is van groot belang dat Kai wat kilo’s afvalt en daarna op een stabiel gewicht blijft. Bij Kai zijn deze kilo’s er ongemerkt aangevlogen daar haar bewegingspatroon veranderde maar haar voeding hetzelfde is gebleven. Een stabiel gewicht is beter voor haar gewrichten en maakt de nodige beweging voor Kai een stuk prettiger.

  Bent u een echte herder liefhebber? Bent u gevallen voor deze prachtig mooie meid? Bent u opzoek naar een vriendelijke jonge en sociale herder dame welke uw familie verder zal verrijken? Heeft u daarnaast ook de tijd voor heerlijke wandelingen en ook een tuin voor Kai ter beschikking? Kan u niet wachten op de heerlijke dankbare knuffelsessies na en voor de lekkere wandelingen? Neem dan contact op via sdo@dierenbescherming.nl dan plannen we snel een kennismaking in!

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 7 mei 2017
  Plaatsbaar vanaf 11 juni 2022
  Kan bij kinderen Vanaf 6 jaar
  Kan bij honden Nee
  Kan bij katten Ja
  Speciale zorg Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja
  Kan alleen thuisblijven Ja
  Kan mee in de auto Ja
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

Deel profiel van Kai

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.