Kyra

Kyra

 • 20 februari 2020
 • DSC 9926
 • DSC 9925
 • DSC 9908
 • DSC 9902
 • DSC 9895
1/5
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Het toverwoord is VERTROUWEN

  KYRA werd geboren uit 2 ouderdieren die beiden uit een werklijn afkomstig zijn. Zijzelf is dan ook een werklustige Mechelse Herder die zich het allerliefste dienstbaar wil stellen aan haar baas. Maar in de eerste jaren van haar leven is daar op geen enkele manier oog voor geweest, laat staan gehoor aan gegeven. Terwijl het een intrinsieke behoefte is van een hond uit een werklijn. Kyra is gefrustreerd geraakt als gevolg van verveling, gebrek aan socialisatie en ervaringen die tot angst en paniek hebben geleid.

  Het negeren van de werkdrift van een hond uit een werklijn, staat gelijk aan mentale verwaarlozing en wij zien in onze opvang dan ook welke mentale deuken KYRA daardoor heeft opgelopen. Vanuit het nest begon haar leven als 'erfhond' waarbij ze veel te weinig met prikkels in aanraking kwam waardoor haar sociale ontwikkeling onvoldoende is.

  Kyra heeft nauwelijks het zelfvertrouwen ontwikkeld op grond waarvan ze allerlei sociale situaties, evenwichtig had moeten leren incasseren. Behalve dat dit socialiseren haar onthouden is tijdens haar 'loopbaan' als erfhond werd er ook geen appèl gedaan op haar baas gerichtheid en werklust. Daarna werd ze in een woning gehouden en heeft zij zeer negatieve ervaringen opgedaan als gevolg van het langdurig opgesloten zitten in een veel te kleine ruimte, omdat de eigenaar om gezondheidsreden niet voor haar kon zorgen.

  Met als gevolg: alle uiteenlopende situaties die KYRA niet kent, maken haar érg onzeker/ angstig en voor die situaties die ze wel kent maar die gepaard gaan met negatieve associaties geldt-> aanval is de beste verdediging.

  KYRA (en daarmee ook haar directe omgeving) kampt met angst agressie - verlatingsangst - nervositeit ... maar last but not least: zij blijft bovenal behept met een diepgewortelde behoefte om een band op te bouwen met haar eigen baas, op grond van vertrouwen!

  En dat biedt HOOP! En het vraagt ook heel wat van haar baas. Voor KYRA zijn wij natuurlijk op zoek naar die gouden match, die ene die ook meteen raak is zodat het vertrouwen dat met kleine stappen wordt opgebouwd, op een later moment niet beschaamd zal worden!

  Binnen de grenzen van de mogelijkheden binnen onze opvang, zijn wij al met KYRA van start gegaan haar te begeleiden en zijn we begonnen met samenwerken en werken aan vertrouwen. Tijdens de wandeling draagt KYRA momenteel nog een muilkorf vanwege haar uitvalgedrag naar alles wat ze te spannend vindt, dus ook op straat moet zij nog veel leren. Maar ze is erg goed te begeleiden zodra ze doorheeft dat ze kan bouwen op haar begeleider.

  Consequent zijn en oog hebben voor haar behoeften als werkhond, evenals duidelijk zijn en haar onzekerheden met geduld tegemoet treden, zijn eigenlijk de ingrediënten van dit 'eenvoudige' recept.

  KYRA is super leergierig en baasgericht en juist daarom is er zoveel winst te behalen in het bijsturen van haar gedrag. De basiscommando's kent zij en ze is dol op speuren. Apporteren kent zij nog niet maar zal zeker tot haar groeiambities horen.

  Maar nee, eenvoudig is het niet, KYRA is zeker geen beginnershond en haar toekomstige baas moet ervaring hebben in het werken met honden uit werklijnen.

  Al met al valt er ontzettend veel winst met Kyra te behalen. Met de juiste begeleiding zul je haar vertrouwen zienderogen winnen en zal ze zich ontpoppen als een geweldig maatje voor het leven die zich dienstbaar zal opstellen aan haar baas.

  Interesse gewekt? Neem contact op met het Dierencentrum. Haar directe begeleiders staan je graag te woord.

  I.v.m. grote drukte:

  Graag alleen reageren via de mail, met uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie (dit kunt u vermelden bij toelichting). Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. Mocht u na 7 dagen geen reactie hebben ontvangen dan is de keuze helaas niet op u gevallen maar wensen wij u uiteraard wel succes met de verdere zoektocht.

  Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. Per hond bekijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen voor kennismaking. Deze kennismakingen dienen op kort tijdsbestek ingepland te worden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. Na een positieve kennismaking kunnen er verdere afspraken gemaakt worden.

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Geboortedatum 20 februari 2020
  Aantal dagen in asiel 321 dagen
  Plaatsbaar vanaf 7 juni 2022
  Kan bij kinderen Nee
  Kan bij honden Onbekend
  Kan bij katten Nee
  Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
  Kan alleen thuisblijven Nee
  Kan mee in de auto Onbekend
  Gedrag aan de lijn Valt uit naar andere honden
  Beheerst basis commando's Ja
  Zindelijk Ja
  Waaksheid Waakzaam
  Schofthoogte groter dan 50 cm
  Vachtverzorging Weinig
  Kan loslopen Nee
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Geen asiel van de Dierenbescherming

  Kijk op de website van dit asiel voor contactgegevens.

  info@dierencentrumachterhoek.nl

Deel profiel van Kyra

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.