Dierenopvangcentrum de Doornakker sluit de deuren

Eind december 2022 sluit Dierenopvangcentrum de Doornakker definitief. Ruim 64 jaar verzorgde Dierenopvangcentrum de Doornakker de opvang en het vervoer voor de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Oirschot, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Reusel-De Mierden, Son en Breugel en Waalre.

Dierenopvangcentrum de Doornakker sluit de deuren

Stichting ROZE

Dit besluit is gebaseerd op een gedegen afweging van verschillende aspecten. De belangrijkste hiervan zijn de continuering van de dienstverlening in regio Eindhoven door Stichting ROZE, die sinds begin dit jaar actief is, een gezonde bedrijfsvoering, de bouwtechnische staat van ons pand en een verantwoorde omgang met maatschappelijke middelen en donaties.

Per januari 2022 heeft Stichting ROZE de wettelijke taken met betrekking tot het vervoer en de opvang van zwerfdieren in Eindhoven en omgeving van de Dierenbescherming overgenomen. Tot 1 oktober 2022 werden een aantal werkzaamheden nog door de Dierenbescherming uitgevoerd, bijvoorbeeld de aanname van afstandsdieren, TNR, crisisopvang en huisuitzettingen, maar ook deze taken zullen begin oktober overgenomen worden door Stichting ROZE.

Dit met elkaar afgewogen te hebben is tot definitieve sluiting besloten. Dierenopvangcentrum de Doornakker zal daarom per 31 december 2022 haar werkzaamheden staken.

Zoek een ander asiel

Wat gebeurt er met de asieldieren?

Circa 130 dieren worden momenteel nog door de Doornakker opgevangen, waaronder veel jonge katten die bij mensen thuis verblijven. De hoop van het dierenopvangcentrum is om voor het einde van het jaar nog zoveel mogelijk van deze dieren aan een fijn, nieuw thuis te helpen. Dieren die op moment van sluiting nog geen plek hebben gevonden worden ondergebracht bij collega opvanglocaties van de Dierenbescherming.

Naar de asieldieren

Wat doet de Dierenbescherming in Eindhoven e.o.?

De Dierenbescherming blijft zich in Eindhoven en omliggende gemeenten inzetten om mens en dier hulp aan te bieden. Zo komen onze coördinatoren maatschappelijke dierenhulp en dier-sociaal medewerkers in beeld als het welzijn van dieren in het geding is, maar het nog niet zo ver uit de hand is gelopen dat er een strafbare situatie is ontstaan. We reageren op hulpvragen van particulieren, of van sociale hulpverleners die namens hen contact met ons opnemen, als zij ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en). Onze medewerkers werken graag met hen samen aan een geschikte oplossing.