Koppeltje ratten
In het zonnetje

Koppeltje ratten

 • 780x460 dsc2462 5f9686bef3ef0
 • 819x483 30 04 2014 021 5f9686d521a1a
 • Proefdieren witteratten03
1/3
 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  Wij hebben regelmatig ratjes tussen de 2 en 12 maanden die op zoek zijn naar een nieuw huis. Binnenkort zijn we op zoek naar een nieuw huis voor een grote groep ratjes (m/v). Deze groep is tussen de 4 en 6 maanden oud.

  Deze ratten komen uit de laboratoria van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Afhankelijk van het aanbod zijn het witte of zwart-witte ratten. De meeste hebben lichte handelingen ondergaan, zoals een bloedafname of een gedragstest. De ratten zijn gezond en goed te hanteren.

  Voorwaarden voor plaatsing zijn: een ruime kooi, tijd voor de verzorging, geen honden of katten in dezelfde ruimte. De dieren worden altijd geplaatst in groepjes (vanaf 2) die al aan elkaar gewend zijn. Heb je interesse om deze dieren te adopteren? Mail naar adoptie@ivd-utrecht.nl

  Kenmerken

  Geslacht Vrouwelijk
  Aantal dagen in asiel 143 dagen
  Plaatsbaar vanaf 4 november 2022
  Kan bij kinderen Onbekend
  Beschikbaarheid Beschikbaar
 • Stap 2: Ken onze tarieven

 • Stap 3: Neem contact op

  Een aantal proefdieren kan een tweede leven krijgen als huisdier. Sommige onderzoeksinstellingen gaan dan ook op zoek naar een thuis voor deze dieren. Dat gaat niet alleen om honden, of katten, maar ook om kleine dieren als muizen en ratten. De Dierenbescherming zoekt mee naar mensen die hun hart en huis openstellen voor deze dieren. Het zijn gewone dieren, die vaak uiteindelijk niet werden ingezet bij experimenten. Wat zou het mooi zijn om een netwerk van mensen te hebben die nu juist voor deze dieren kiezen!

  adoptie@ivd-utrecht.nl

Deel profiel van Koppeltje ratten

Ik zoek een baas! Vertel het door aan je partner, huisgenoot, vrienden en familie.