hond hond hond hond
Doe een donatie
Zoekresultaat

Terug naar overzicht

Voeg toe aan favorieten

Deel dit dier:
Asiel kat 196243
Asiel kat 196243 thumbnailAsiel kat 196244 thumbnailAsiel kat 196245 thumbnailAsiel kat 196246 thumbnailAsiel kat 196247 thumbnail
Energieke driepoot zoekt speelkameraadje en veilige toegang tot buiten!
Geef om mij

Tijger 11318 hart

Geslacht: Mannelijk
Ras: Kortharig
Koppel: Nee
Leeftijd: Jonger dan 1 jaar
Kan bij katten: Ja
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kinderen : Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Speciale zorg: Nee
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Ja
Langzittend: Nee

Omschrijving:

Tijger werd naar onze opvang gebracht toen hij al ruim 6 maanden was, hij sleepte met zijn rechtervoorpootje en de vinders maakten zich (terecht) zorgen. Zij hadden Tijger al een tijdje gevoerd en zo vertrouwen opgebouwd, zodat ze hem uiteindelijk naar ons toe konden brengen. Tijger zijn voorpootje bleek verlamd te zijn, hij sleepte hem stuk over de grond en daarom was het beter zijn pootje te amputeren. Dat klinkt misschien zielig, maar Tijger maakt dat helemaal niets uit! Hij is net zo vrolijk als voorheen en mist zijn voorpootje niet. Hij heeft nog wel moeite om op hoge plaatsen te komen, maar de trap op en af rennen doet hij als de beste. Oefening baart kunst!

Tijger verblijft bij een gastgezin, waar ze hem inmiddels goed hebben leren kennen. Tijger is een lieve kater voor het gezin, maar bij onbekende personen kan hij toch nog wel wat angstig zijn. Hij moet je leren kennen voordat je zijn vertrouwen hebt gewonnen. Logisch natuurlijk ook, want Tijger heeft de eerste 6 maanden van zijn leven alleen maar buiten geleefd. Veel huiselijke dingen vindt hij daarom nog spannend: muziek die aanstaat of de stofzuiger. Tijger is dit niet gewend en heeft daarom wel tijd nodig om in een nieuwe omgeving en aan nieuwe mensen te wennen.

Wat Tijger het liefste doet is spelen, hij is erg energiek. Hij vindt het heel leuk om met de kater uit het gastgezin te spelen, waarbij het er wild aan toe kan gaan. De poes van het gastgezin houdt hier niet zo van en geeft dit dan ook aan. Hier heeft Tijger respect voor en bij haar houdt hij het rustig. Tijger babbelt graag tegen zijn pleegouders op allerlei verschillende manieren en spinnen kan hij als de beste, hij komt graag bij je liggen.

Een belangrijk aandachtspunt is wel het spelgedrag van Tijger richting mensen. Hij heeft een sterke neiging om met name handen en armen als prooi te zien, waarbij hij zijn spel/jachtbehoefte hierop richt. Gedrag wat natuurlijk allesbehalve prettig is! Met diverse tips en adviezen is het gastgezin aan het proberen verbetering in dit gedrag te krijgen, maar de drang van Tijger is erg groot. Tijger wordt gezien dit gedrag dan ook niet in een gezin met kinderen geplaatst.

Wat we voor Tijger zoeken is een plek waar hij voldoende prikkels en stimulatie zal krijgen, in de hoop dat dit het probleemgedrag zal verminderen. Een andere kat waar hij mee kan spelen is een must, op die manier kan Tijger natuurlijk al ontzettend veel energie en spelbehoeften kwijtraken. Op dit moment gaat Tijger niet naar buiten bij het gastgezin, maar in zijn toekomstige thuis is het wel belangrijk dat dit kan. Tijger is dit immers gewend, maar hij moet wel op een verantwoorde manier naar buiten kunnen. Met zijn missende voorpoot is hij natuurlijk niet zo handig als een normale kat en dit maakt hem kwetsbaarder. Een tuin die goed is afgezet zodat hij er niet uit kan is belangrijk voor zijn veiligheid. Maar ook in een afgezette tuin zal Tijger zich goed kunnen vermaken, zijn jachtinstinct is groot en hij zal zich prima vermaken!

Kortom: we zoeken een specifiek plekje voor deze speciale kat. Met Tijger in huis zul je je niet snel vervelen, maar het is ook belangrijk dat hij zich niet snel zal vervelen bij je! Sluit je situatie aan bij wat we zoeken voor Tijger? Neem dan contact met ons op, Tijger kan enkel op afspraak bezocht worden bij zijn gastgezin.

Asiel:  Stg. Dierenopvang Maasland
Aengelbertlaan 30
5342 LA Oss
Tel.: 0412-638497
E-mail: info@dierenopvangoss.nl
Website: Bekijk de website van dit asiel
Openingstijden: ma t/m za 11.00-16.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.