hond hond hond hond
Doe een donatie
Zoekresultaat

Terug naar overzicht

Voeg toe aan favorieten

Deel dit dier:
Asiel hond 189881
Asiel hond 189881 thumbnailAsiel hond 189882 thumbnailAsiel hond 189883 thumbnailAsiel hond 189884 thumbnailAsiel hond 189885 thumbnail
Hunk zoekt baas om samen de show mee te stelen.
Geef om mij

Miro hart

Geslacht: Mannelijk
Ras: Dogachtigen en Berghonden
Koppel: Nee
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kinderen : Vanaf 12 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Speciale zorg: Nee
Kan alleen thuis zijn: Onbekend
Kan in de auto: Onbekend
Gedrag aan de lijn: Goed
Kent basiscommando's: Nee, wel te leren
Zindelijk: Onbekend
Waaksheid: Onbekend
Schofthoogte: Groter dan 50 cm
Vachtverzorging: Weinig vachtverzorging
Kan los lopen: Onbekend
Langzittend: Nee

Omschrijving:

Helaas zijn wij er achter gekomen dat Miro het begin stadium van heupdysplasie heeft. Op dit moment heeft hij er nog geen pijn aan en is er ook nog geen behandeling nodig. HD is een progressieve aandoening, wat betekent dat Miro er uiteindelijk wel last van zal krijgen en er in de toekomst met medicatie gestart zal moeten worden. Wij kunnen helaas niet zien hoe de HD zich zal gaan ontwikkelen en binnen welk tijdsbestek er medicatie noodzakelijk zal zijn. Ondanks dit vervelende nieuws is Miro nog steeds de vrolijkheid zelve en hoopt hij op een baas die het geen probleem vindt om rekening te houden met zijn 'beperking'.

In Amerika hebben ze Johnny Depp, in Canada Ryan Gosling, in Engeland Jude Law en in Amersfoort hebben wij onze eigen hunk, Miro! Met zijn slanke, gespierde lijf, knappe kop en mooi gekleurde kapsel zwijmelt menig persoon bij hem weg. Waarschijnlijk dacht hij met zijn looks de wereld te kunnen veroveren, want samen met Baila ging hij op avontuur. Gelukkig vond iemand dat zon knappe hond niet los hoorde te lopen op straat en werd hij naar onze opvang gebracht.

Miro lijkt qua ras het meeste op een Cane Corso, maar wellicht dat er nog andere rassen zich achter zijn verschijning verschuilen. Naast zijn looks, heeft Miro ook een mooi karakter. Hij is vriendelijk, humoristisch en speels. Zijn leeftijd is op zon 2 jaar oud geschat en hij gedraagt zich ook als een jonge hond. Hij kan prima luisteren, maar wanneer er teveel interessante omgevingsfactoren zijn lukt hem dit niet zo goed. Ook aan de lijn is dit duidelijk te merken. Door alle geurtjes en geluiden slingert hij van links naar rechts en kan hij zich erg sterk maken. Iets waar nog wat training in gaat zitten. Hij kent op dit moment weinig tot geen commando's, maar hij laat zien dat hij in staat is snel te leren. We adviseren een nieuwe eigenaar dan ook zeker om op cursus te gaan met Miro, op deze manier leert hij meer aandacht te vestigen op zijn eigenaar in plaats van zich te focussen op de omgeving.

Zoals gezegd hebben we te maken met een hele speelse jongen, al snapt hij niet altijd de spelregels. Wanneer je een balletje gooit rent en springt hij hier als een geit achteraan, maar als hij eenmaal het balletje gevonden heeft weet hij niet zo goed wat er vervolgens mee gedaan moet worden. Met een een blik van 'Dat was leuk. En nu?' kijkt hij je aan, om vervolgens weer met dezelfde bokkensprongen terug te komen rennen. Miro is een echte mafkees, een geweldig dier die je continu aan het lachen maakt.

Omdat Miro is gevonden weten wij helaas niets over alle avonturen dat hij al heeft mee gemaakt en hoe zijn woonsituatie is geweest. Hierdoor kunnen wij niet vertellen of Miro alleen thuis kan zijn en hoe hij met kinderen om gaat. Wij denken dat Miro kinderen best leuk vindt, maar omdat hij zo groot en nog jong is, lijkt het ons verstandiger hem bij kinderen te plaatsen die ouder zijn dan 10 jaar. In de opvang kan hij erg stoer doen tegen andere reuen, maar wij vermoeden dat hij wel geplaatst zou kunnen worden bij een sociale teef.

Vind jij Miro net zo knap als wij en spreekt zijn beschrijving jou aan? Neem dan snel contact met ons op zodat hij jouw hart kan veroveren!

Asiel:  Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl
Website: Bekijk de website van dit asiel
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag 10.00u-16.00u. Kennismaken met de dieren of afstand doen van uw dier alleen op afspraak.