hond hond hond hond
Doe een donatie
Zoekresultaat

Terug naar overzicht

Voeg toe aan favorieten

Deel dit dier:
Asiel hond 197803
Asiel hond 197803 thumbnailAsiel hond 179088 thumbnailAsiel hond 179087 thumbnailAsiel hond 197804 thumbnailAsiel hond 179089 thumbnailAsiel hond 179090 thumbnailAsiel hond 197805 thumbnailAsiel hond 197806 thumbnailAsiel hond 197807 thumbnailAsiel thumbnail
Trouwe hondenkameraad!
Geef om mij

Wodan hart

Geslacht: Mannelijk
Ras: Dogachtigen en Berghonden
Koppel: Nee
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Kan bij katten: Nee
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen : Vanaf 12 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Speciale zorg: Medicijnen
Kan alleen thuis zijn: Onbekend
Kan in de auto: Ja
Gedrag aan de lijn: Goed
Kent basiscommando's: Ja
Zindelijk: Ja
Waaksheid: Waaks
Schofthoogte: Groter dan 50 cm
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen
Kan los lopen: Ja
Langzittend: Nee

Omschrijving:

Even voorstellen dit is Wodan, een gecastreerde Rottweiler reu. Zijn exacte geboortedatum is niet bekend en zijn leeftijd is moeilijk te schatten. Gezien zijn verleden zou Wodan ouder zijn dan dat hij door onze dierenarts wordt geschat. Onze dierenarts schat zijn geboorte datum op 2008.

Een Rottweiler zoals een Rottweiler hoort te zijn, waaks, trouw, kalm en gehoorzaam. Een fantastische hondenkameraad voor de echte Rottweiler liefhebber.

Het zit Wodan niet mee in zijn leven. In 2009 als zwerver in een andere asiel binnengekomen, na enkele maanden geplaatst en nu terug in het asiel omdat zijn verzorger is overleden.

Voor Wodan zoeken we een rustige plek waar hij van zijn welverdiende pensioen kan genieten. Lekker in het zonnetje in de tuin luieren met een goed bot is één van zijn favoriete bezigheden en ook een fijne snuffelwandeling gaat hij zeker niet uit de weg. Wodan is geen stads hond, hij raakt snel overprikkeld door teveel stadse drukte om hem heen, auto’s, mensen, fietsers etc. Hij wordt hiervan erg nerveus. Een plekje op het platteland voldoet wel helemaal aan zijn eisen.

Voor zijn eigen verzorgers is Wodan een heerlijke trouwe hondenkameraad. Waar zijn nieuwe verzorgers rekening mee moeten houden is dat Wodan wantrouwend is naar voor hem onbekende mensen, bv bezoek in huis. Toch is hiermee goed om te gaan. Wanneer Wodan volledig vertrouwen heeft in zijn eigen verzorgers, de ruimte krijgt om weg te kunnen en het bezoek hem niet aanraakt is er niks aan de hand en zal hij niet uitvallen naar het bezoek.

Wodan is een oudere Rottweiler en heeft, passend bij zijn leeftijd en type hond, beginnende spondylose,( botwoekering tussen de ruggenwervels) hierdoor is hij wat strammer in zijn achterhand. Met pijnstilling en speciaal voer heeft Wodan geen pijn en kan er prima mee leven.

Wie biedt trouwe Wodan een gouden pensioen? Hartelijk dank voor uw interesse in onze honden! Wij plaatsen onze honden alleen op afspraak. Wilt u met één van onze honden nader kennismaken dan kunt u een mail sturen naar balie.zuidwolde@dierenbescherming.nl.U krijgt van ons via de mail een aanvraagformulier voor de hond van uw keuze toegestuurd. Wij vragen u deze zo gedetailleerd mogelijk in te vullen en te retourneren.

Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze hondenmedewerkers.
Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden dan wordt u uitgenodigd om op afspraak langs te komen.

Wij zijn tot deze werkwijze gekomen omdat onze honden lang niet in elke situatie passen. Op deze manier kunnen we gerichter zoeken naar een passende omgeving en komt u niet tevergeefs naar het asiel.Asiel:  Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 050-3012871
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl
Website: Bekijk de website van dit asiel
Openingstijden: ma, di, woe, za: 13:00-15:30 do,zon: gesloten