hond hond hond hond
Doe een donatie
Zoekresultaat

Terug naar overzicht

Voeg toe aan favorieten

Deel dit dier:
Asiel hond 197262
Asiel hond 197262 thumbnailAsiel hond 178404 thumbnailAsiel hond 178403 thumbnailAsiel hond 178405 thumbnailAsiel hond 178406 thumbnailAsiel hond 178407 thumbnailAsiel hond 178408 thumbnailAsiel hond 197260 thumbnailAsiel hond 197261 thumbnailAsiel hond 202394 thumbnailAsiel thumbnail
Aandoenlijke Bincky
Geef om mij

Bincky hart

Geslacht: Mannelijk
Ras: Terriërs
Koppel: Nee
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Kan bij katten: Ja
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen : Vanaf 12 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Speciale zorg: Nee
Kan alleen thuis zijn: Nee
Kan in de auto: Ja
Gedrag aan de lijn: Valt uit naar honden
Kent basiscommando's: Nee, wel te leren
Zindelijk: Ja
Waaksheid: Waaks
Schofthoogte: Tot 30 cm
Vachtverzorging: Trimmen noodzakelijk
Kan los lopen: Onbekend
Langzittend: Nee

Omschrijving:

Even voorstellen dit is Bincky, een gecastreerde kruising ruwharige Jack Russel reu. Zijn geboortedatum is 13/08/10.

Aandoenlijke Bincky heeft hulp nodig en zoekt stabiele ervaren terrier liefhebbers voor hoognodige (her)opvoeding. Door gebrek aan leiding en onduidelijkheid in het verleden heeft Bincky zelf oplossing gezocht om om te gaan met zijn onzekerheid. In handen van een onervaren begeleider valt Bincky uit op straat en valt in huis uit naar bezoek.

Het mooie is dat Bincky na nog maar een korte tijd in het asiel en in handen van ervaren hondenbegeleiders door regelmaat, kalmte en een uitlaatklep voor zijn tomeloze energie veel van het gedrag waarvoor hij is afgestaan niet meer vertoont.

Iets wat in het asiel niet veranderd kan worden is zijn verlatingsangst, Bincky heeft niet goed geleerd alleen te zijn en kan hier slecht tegen. Door luid geblaf laat hij weten dat hij graag wil dat zijn verzorgers terug komen. Ook houdt hij er niet van om opgesloten te worden in bijvoorbeeld een bench. Vermoedelijk zal Bincky met de tijd, niet opgesloten zitten in een afgesloten ruimte en veel regelmaat beter kunnen leren alleen te zijn. Hier in het asiel zien we dat hij wel het vermogen heeft zich aan te passen aan de situatie.

Bincky is echte een terrier en houdt natuurlijk wel van een potje blufpoker. Hij valt op straat uit en toont agressie naar andere honden, zowel vast als los van de riem. Eigenlijk is Bincky heel bang voor andere honden en heeft zichzelf geleerd dat aanval de beste verdediging is. Hier in het asiel heeft Bincky laten zien dat hij met goede begeleiding op straat kan leren andere honden te negeren en zo nodig best kan wennen aan een andere hond om mee samen te wonen

Ondanks bovengenoemde punten moet niet vergeten worden dat Bincky bovenal een heerlijke, energieke vrolijke en vooral lieve hondenkameraad is. Bincky snakt enkel naar onvoorwaardelijke liefde, begrip en goede (bege)leiding. Wie voelt zich geroepen het leven van Bincky te verrijken?

Hartelijk dank voor uw interesse in onze honden! Wij plaatsen onze honden alleen op afspraak. Wilt u met één van onze honden nader kennismaken dan kunt u een mail sturen naar balie.zuidwolde@dierenbescherming.nl.U krijgt van ons via de mail een aanvraagformulier voor de hond van uw keuze toegestuurd. Wij vragen u deze zo gedetailleerd mogelijk in te vullen en te retourneren.

Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze hondenmedewerkers.
Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden dan wordt u uitgenodigd om op afspraak langs te komen.

Wij zijn tot deze werkwijze gekomen omdat onze honden lang niet in elke situatie passen. Op deze manier kunnen we gerichter zoeken naar een passende omgeving en komt u niet tevergeefs naar het asiel.

Asiel:  Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 050-3012871
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl
Website: Bekijk de website van dit asiel
Openingstijden: ma, di, woe, za: 13:00-15:30 do,zon: gesloten